притисни ентер »

Оди зајак еден ден низ шума и сретнува волчјак, па го прашува: Што си ти…
Оди зајак еден ден низ шума и сретнува волчјак, па го прашува: Што си ти…

Оди зајак еден ден низ шума и сретнува волчјак, па го прашува: Што си ти…

Оди зајак еден ден низ шума и сретнува волчјак, па го прашува: – Што си ти? – Јас сум волчјак. Мајка ми е кучка, татко ми е волк. Продолжува понатаму зајакот и сретнува мазга. Ја прашува: – Што си пак ти? – Јас сум мазга. Мајка ми е магарица, а татко ми коњ. Оди зајакот понатаму, па сретнува коњска мува. Ја прашува: – А ти, што си? – Јас сум коњска