притисни ентер »

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци
Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Владата потпиша договори за 34 проекти на основни и средни училишта, кои беа наградени во рамките на Програмата „Предизвик за млади истражувачи 2“, на ФИТР и на МОН. На церемонијата се презентираа двата победнички проекти од учениците од првонаграденото основното училиште „Даме Груев“ од Битола и првонаграденото средно училиште „Ванчо Прке“ од Виница

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Владата потпиша договори за 34 проекти на основни и средни училишта, кои беа наградени во рамките на Програмата „Предизвик за млади истражувачи 2“, на ФИТР и на МОН. На церемонијата се презентираа двата победнички проекти од учениците од првонаграденото основното училиште „Даме Груев“ од Битола и првонаграденото средно училиште „Ванчо Прке“ од Виница

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Во владата на Република Северна Македонија денеска се одржа настан по повод потпишување на договорите за 34 проекти на основни и средни училишта, кои беа наградени во рамките на Програмата „Предизвик за млади истражувачи 2“, на ФИТР и на МОН. На церемонијата се презентираа двата победнички проекти од учениците од првонаграденото основното училиште

Проекти На ученици од 34 училишта добија грантови од Фондот за иновации

Проекти На ученици од 34 училишта добија грантови од Фондот за иновации

Фондот за иновации и технолошки развој денес во Владата потпиша договори за грантови со млади истражувачи од 34 основни и средни училишта во вториот повик „Предизвик за млади истражувачи“. На потпишувањето на договорите беа презентирани видеа од петте најдоброрангираните проекти, односно проектите на учениците од средните училишта „Ванчо Прке“ од Виница,

Доделени договорите за поддршка на млади истражувачи

Доделени договорите за поддршка на млади истражувачи

На вкупно 34 основни и средни училишта денеска во Владата им беа доделени договорите за финансиската поддршка од Фондот за иновации, согласно вториот Конкурс за млади истражувачи. Поради големиот број квалитетни проекти, како што беше речено, годинава, првично проектираната поддршка од 2,5 милиони денари беше зголемена на шест милиони. -Со поддршката

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Во Владата на Република Северна Македонија денеска се одржа настан по повод потпишување на договорите за 34 проекти на основни и средни училишта, кои беа наградени во рамките на Програмата „Предизвик за млади истражувачи 2“, на ФИТР и на МОН. На церемонијата се презентираа двата победнички проекти од учениците од првонаграденото основното училиште

ФИТР со грантови за иновативни проекти во училиштата

ФИТР со грантови за иновативни проекти во училиштата

Од Фондот за иновации 17 милиони денари во грантови се користат од страна на 54 училишта за иновативни проекти. Денеска пак беше ставен потпис на 34 договори за млади истражувачи од основни и средни училишта. Ова е втор јавен повик наменет за млади истражувачи а овој поттик според најавата на премиерот ќе продолжи и во следната година и истиот претставува

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

Шест милиони денари за иновации на најдобрите основци и средношколци

34 проекти на основни и средни училишта, кои беа наградени во рамките на Програмата „Предизвик за млади истражувачи 2“, на ФИТР и на МОН денеска ги потпишаа договорите во Владата на Северна Македонија. На церемонијата се презентираа двата победнички проекти од учениците од првонаграденото основното училиште „Даме Груев“ од Битола и првонаграденото

Проект на учениците од „Крсте Мисирков“ доби грант од Фондот за иновации

Проект на учениците од „Крсте Мисирков“ доби грант од Фондот за иновации

Фондот за иновации и технолошки развој денес во Владата потпиша договори за грантови со млади истражувачи од 34 основни и средни училишта во вториот повик „Предизвик за млади истражувачи“. На потпишувањето на договорите беа презентирани видеа од петте најдобро рангирани проекти, меѓу кои и на учениците од основното училиште „Крсте Мисирков“ од Куманово,