притисни ентер »

Двајца сноубордери загинаа во Банско
Двајца сноубордери загинаа во Банско

Двајца сноубордери загинаа во Банско

Двајца сноубордери загинаа во лавина во Банско, поточно кај врвот Тодорка на Пирин. Кога спасувачите пристигнале на местото на несреќата, тие веќе биле починaти, објави „Бгнес“. Според „Блиц.бг“ загинатите се момче и девојка и двајцата бугарски државјани. Несреќата се случила околу 12 часот. Лавината ги влечела загинатите 800 метри. Бугарските медиуми

Двајца сноубордери загинаа во Банско

Двајца сноубордери загинаа во Банско

Двајца сноубордери загинаа во лавина во Банско, поточно кај врвот Тодорка на Пирин. Кога спасувачите пристигнале на местото на несреќата, тие веќе биле починaти, објави „Бгнес“. Според „Блиц.бг“ загинатите се момче и девојка и двајцата бугарски државјани. Несреќата се случила околу 12 часот. Лавината ги влечела загинатите 800 метри. Бугарските медиуми

Двајца сноубордери загинаа во Банско

Двајца сноубордери загинаа во Банско

Двајца сноубордери загинаа во лавина во Банско, поточно кај врвот Тодорка на Пирин. Кога спасувачите пристигнале на местото на несреќата, тие веќе биле починaти, објави „Бгнес“. Според „Блиц.бг“ загинатите се момче и девојка и двајцата бугарски државјани. Несреќата се случила околу 12 часот. Лавината ги влечела загинатите 800 метри. Бугарските медиуми

Двајца сноубордери загинаа во Банско

Двајца сноубордери загинаа во Банско

Двајца сноубордери загинаа во лавина во Банско, поточно кај врвот Тодорка на Пирин. Кога спасувачите пристигнале на местото на несреќата, тие веќе биле починaти, објави „Бгнес“. Според „Блиц.бг“ загинатите се момче и девојка и двајцата бугарски државјани. Несреќата се случила околу 12 часот. Лавината ги влечела загинатите 800 метри. Бугарските медиуми

Загинаа девојка и момче од лавина кај Банско

Загинаа девојка и момче од лавина кај Банско

Девојка и момче загинале денес откако настанала лавина во Пирин, во регионот на Банско, кај врвот Тодорка. Наводно, жртвите сами ја предизвикале лавината, пренесува „ offnews.bg “. Прво било откриено едно од телата, а малку подоцна и другото. На местото работел целиот одред на Планинска спасителска служба – Банско, заедно со кучиња трагачи. Оттаму

Загинаа девојка и момче од лавина кај Банско

Загинаа девојка и момче од лавина кај Банско

Девојка и момче загинале денес откако настанала лавина во Пирин, во регионот на Банско, кај врвот Тодорка. Наводно, жртвите сами ја предизвикале лавината, пренесува „ offnews.bg“. Прво било откриено едно од телата, а малку подоцна и другото. На местото работел целиот одред на Планинска спасителска служба – Банско, заедно со кучиња трагачи. Оттаму препорачуваат

Трагедија во Банско: Загинаа момче и девојка од лавина кај врвот Тодорка на Пирин

Трагедија во Банско: Загинаа момче и девојка од лавина кај врвот Тодорка на Пирин

Двајца сноубордери загинаа во лавина во Банско, поточно кај врвот Тодорка на Пирин. Кога спасувачите пристигнале на местото на несреќата, тие веќе биле починaти, објави „Бгнес“. Според „Блиц.бг“, загинатите се момче и девојка, и двајцата бугарски државјани. Несреќата се случила околу 12 часот. Лавината ги влечела загинатите 800 метри. Бугарските медиуми

Лавина на Банско однесе двајца млади животи

Лавина на Банско однесе двајца млади животи

Момче и девојка Бугари загинаа во лавина на скијачкиот центар Банско, популарен и помеѓу Македонците. Според пишувањата на бугарските медиуми, тие скијале надвор од пистите, во близина на врвот Тодорка, по патеки кои најчесто ги користат екстрмени скијачи и сноубордери. Инцидентот се случил околу 12 часот. Големата лавина ги влечела телата 800 метри

Трагедија: Двајца скијачи загинаа во Банско

Трагедија: Двајца скијачи загинаа во Банско

Како што пишуваат бугарските медиуми, девојка и момче загинале денеска по паѓање на лавина во Пирин, во регионот на Банско. Наводно, жртвите сами ја предизвикале лавината.Прво било откриено едно од телата, а малку подоцна и другото. На местото работел целиот одред на Планинска спасителска служба – Банско, заедно со кучиња трагачи. Оттаму препорачуваат

Трагедија: Двајца скијачи загинаа во Банско

Трагедија: Двајца скијачи загинаа во Банско

Како што пишуваат бугарските медиуми, девојка и момче загинале денеска по паѓање на лавина во Пирин, во регионот на Банско. Наводно, жртвите сами ја предизвикале лавината. Прво било откриено едно од телата, а малку подоцна и другото. На местото работел целиот одред на Планинска спасителска служба – Банско, заедно со кучиња трагачи. Оттаму препорачуваат