притисни ентер »

Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари
Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари

Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари

Во Противпожарната  станица во Автокоманда, вчера свечено беше одбележан 20 мај-Денот на пожарникарите. Прославата почна со свечено постројување на пожарникарите, а Командантот на Бригадата за противпожарна заштита Звонко Томески му поднесе рапорт на градоначалникот Шилегов. Дозволете ми најнапред да ви го честитам Денот на пожарникарството и да ви

Шилегов: Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари

Шилегов: Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари

Во Противпожарната станица во Автокоманда денеска свечено беше одбележан 20 мај-Денот на пожарникарите. Градоначалникот на Град Скопје Петре, Шилегов нагласи дека Град Скопје вложува во опремување и во модернизација на Противпожарната бригада. – Оваа година од буџетот на Град Скопје за Бригадата за противпожарна заштита одвоивме вкупно околу 134 милиони

На Денот на пожарникарите Шилегов вети нова опрема и 50 вработувања во скопската противпожарна бригада

На Денот на пожарникарите Шилегов вети нова опрема и 50 вработувања во скопската противпожарна бригада

Во Противпожарната станица во Автокоманда, денеска свечено беше одбележан 20 мај – Денот на пожарникарите. Прославата почна со свечено постројување на пожарникарите, а Командантот на Бригадата за противпожарна заштита, Звонко Томески, му поднесе рапорт на градоначалникот Шилегов. „Дозволете ми најнапред да ви го честитам Денот на пожарникарството и

Градот ќе вработува нови 50 пожарникари

Градот ќе вработува нови 50 пожарникари

Во Противпожарната станица во Автокоманда денеска свечено беше одбележан 20 мај-Денот на пожарникарите. Прославата почна со свечено постројување на пожарникарите, а Командантот на Бригадата за противпожарна заштита Звонко Томески му поднесе рапорт на градоначалникот Шилегов, соопшти прес-службата на Град Скопје. Шилегов им го честита Денот на пожарникарите

Шилегов: Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари

Шилегов: Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари

Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов на денешното одбележување на 20 мај-Денот на пожарникарите во Противпожарната станица во Автокоманда најави дека Град Скопје годинава ќе вработи 50 нови пожарникари и дека ќе вложува во опремување и во модернизација на Противпожарната бригада. „Оваа година од буџетот на Град Скопје за Бригадата за противпожарна

На Денот на пожарникарите Шилегов вети нова опрема и 50 вработувања во скопската противпожарна бригада

На Денот на пожарникарите Шилегов вети нова опрема и 50 вработувања во скопската противпожарна бригада

Во Противпожарната станица во Автокоманда, денеска свечено беше одбележан 20 мај – Денот на пожарникарите. Прославата почна со свечено постројување на пожарникарите, а Командантот на Бригадата за противпожарна заштита, Звонко Томески, му поднесе рапорт на градоначалникот Шилегов. „Дозволете ми најнапред да ви го честитам Денот на пожарникарството и

На Денот на пожарникарите Шилегов вети нова опрема и 50 вработувања во скопската противпожарна бригада

На Денот на пожарникарите Шилегов вети нова опрема и 50 вработувања во скопската противпожарна бригада

Во Противпожарната станица во Автокоманда, денеска свечено беше одбележан 20 мај – Денот на пожарникарите. Прославата почна со свечено постројување на пожарникарите, а Командантот на Бригадата за противпожарна заштита, Звонко Томески, му поднесе рапорт на градоначалникот Шилегов. „Дозволете ми најнапред да ви го честитам Денот на пожарникарството и

Шилегов: Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари

Шилегов: Град Скопје ќе вработи 50 нови пожарникари

Прославата почна со свечено постројување на пожарникарите, а Командантот на Бригадата за противпожарна заштита Звонко Томески му поднесе рапорт на градоначалникот Шилегов, соопшти прес-службата на Град Скопје. Шилегов им го честита Денот на пожарникарите и им се заблагодари за посветеноста и пожртвуваноста во вршењето на професијата. Нагласи и дека

СКОПЈЕ СО НАЈМАЛКУ ПОЖАРНИКАРИ ПО ГЛАВА НА ЖИТЕЛ: Ќе се вработат 50 нови пожарникари, фалат уште 124!

СКОПЈЕ СО НАЈМАЛКУ ПОЖАРНИКАРИ ПО ГЛАВА НА ЖИТЕЛ: Ќе се вработат 50 нови пожарникари, фалат уште 124!

– За да одговори на европските стандарди нашата бригада треба да има 384 вработени пожарникари. Со вработување на 50 нови, нивниот број ќе се искачи на 260, но ни недостигаат уште 124. Најголем проблем е што просечната старост на пожарникарите е 48 година и ова намалување се должи токму на пензионирањето, вели Звонко Томевски, командант на Бригадата

Шилегов: Скопје ќе добие нови 50 пожарникари

Шилегов: Скопје ќе добие нови 50 пожарникари

Вработување на 50 нови пожарникари вети денеска скопскиот градоначалник Петре Шилегов во Противпожарната станица во Автокоманда, за време на одбележувањето на 20 мај-Денот на пожарникарите. – Согласно со европските стандарди пропорцијата е еден пожарникар на 1.500 жители, додека моменталната состојбата во Скопје е еден пожарникар на 3.500 жители. Со