притисни ентер »

ОН ја повика Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница
ОН ја повика Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница

ОН ја повика Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница

Комитетот за елиминација на расна дискриминација при Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации во извештајот за Бугарија препорачува таа да ги разгледа сите можни средства за гарантирање на човековите права на припадниците на малцинските етнички заедници, вклучувајќи ги Македонската и Помачката, и да ги имплементира релевантните пресуди

Бугарија да ги гарантира правата на македонското малцинство и да ги спроведе пресудите на ЕСЧП – препорака од ОН

Бугарија да ги гарантира правата на македонското малцинство и да ги спроведе пресудите на ЕСЧП – препорака од ОН

Во извештајот на Комитетот за елиминација на расна дискриминација при Обединетите нации се наведува дека го зема предвид објаснувањето дадено од страна на Бугарија оти сите нејзини граѓани имаат право на самоидентификација, вклучително и Македонците и Помаците, но дека, сепак, изразува загриженост поради извештаите дека на припадниците на македонските

ОН: Бугарија да ги преземе сите мерки за гаранција на правата на македонското малцинство

ОН: Бугарија да ги преземе сите мерки за гаранција на правата на македонското малцинство

Обединетите Нации бараат од Бугарија да ги гарантира правата на македонското малцинство. Во пресрет на одбележувањето на 75 години од декларацијата за човекови права, Комитетот за елиминација на расна дискриминација на ОН, објави нов извештај, во кој се наведени остри заблешки за Бугарија. - Комитетот го зема предвид објаснувањето дадено од делегацијата

Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница, наведуваат од ОН

Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница, наведуваат од ОН

Македонска манифестација во Бугарија. Фото: Архива на Нова Македонија Комитетот за елиминација на расна дискриминација при Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации во извештајот за Бугарија препорачува таа да ги разгледа сите можни средства за гарантирање на човековите права на припадниците на малцинските етнички заедници, вклучувајќи ги

Извештај на Комитетот при ОН: Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница

Извештај на Комитетот при ОН: Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница

Комитетот за елиминација на расна дискриминација при Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации во извештајот за Бугарија препорачува таа да ги разгледа сите можни средства за гарантирање на човековите права на припадниците на малцинските етнички заедници, вклучувајќи ги Македонската и Помачката, и да ги имплементира релевантните пресуди

ОН: Бугарија да ги заштити правата на македонското малцинство

ОН: Бугарија да ги заштити правата на македонското малцинство

Но најновиот извештај на Комитетот за елиминација на дискриминација на Обединетите Нации се порачува Бугарија да ги преземе сите мерки за гаранција на правата на малцинствата на нејзина територија, вклучувајќи го и македонското малцинство, како и да ги отстрани сите бариери за регистрација на Македонците. Се бара од Бугарија да ги преземе сите мерки

Бугарија да ги гарантира правата на македонското малцинство, порача ОН

Бугарија да ги гарантира правата на македонското малцинство, порача ОН

Но најновиот извештај на Комитетот за елиминација на дискриминација на Обединетите Нации се порачува Бугарија да ги преземе сите мерки за гаранција на правата на малцинствата на нејзина територија, вклучувајќи го и македонското малцинство, како и да ги отстрани сите бариери за регистрација на Македонците. Се бара од Бугарија да ги преземе сите мерки

БУГАРИЈА ДА ГИ ГАРАНТИРА ПРАВАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ МАЛЦИНСТВА: Еве што им порача Комитетот за елиминација на расна дискриминација на ОН

БУГАРИЈА ДА ГИ ГАРАНТИРА ПРАВАТА НА МАКЕДОНСКИТЕ МАЛЦИНСТВА: Еве што им порача Комитетот за елиминација на расна дискриминација на ОН

Добивај вести на Viber Комитетот за елиминација на расна дискриминација при Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации во извештајот за Бугарија препорачува таа да ги разгледа сите можни средства за гарантирање на човековите права на припадниците на малцинските етнички заедници, вклучувајќи ги Македонската и Помачката, и да ги имплементира

Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница: Извештај на Комитетот за елиминација на расна дискриминација при ОН

Бугарија да ги гарантира правата на македонската етничка заедница: Извештај на Комитетот за елиминација на расна дискриминација при ОН

Комитетот за елиминација на расна дискриминација при Канцеларијата за човекови права на Обединетите нации во извештајот за Бугарија препорачува таа да ги разгледа сите можни средства за гарантирање на човековите права на припадниците на малцинските етнички заедници, вклучувајќи ги Македонската и Помачката, и да ги имплементира релевантните пресуди

ОМД повикува на акција за заштита на правата на Македонците во Грција, Бугарија и Албанија

ОМД повикува на акција за заштита на правата на Македонците во Грција, Бугарија и Албанија

Обединетата македонска дијаспора ги повика малцинствата да дејствуваат по повод 75-годишнината од Декларацијата на ОН за човекови права. Уште еднаш сакаме да укажеме на постојаното и долгогодишно кршење на правата на македонското малцинство во Грција, Бугарија и Албанија, се вели во соопштението на ОМД. „Само зборови не се доволни за да се запре кршењето