притисни ентер »

Зимата доби уште еден хит - душек за снег
Зимата доби уште еден хит - душек за снег

Зимата доби уште еден хит - душек за снег

Веќе сме навикнати да гледаме фотографии од летни одмори што ги красат душеци во разни форми, како патки, крофни, еднорози и слично. Сепак според она што деновиве можеме да го видиме на социјалните мрежи, душекот повеќе не е само летен реквизит. Станува збор за најнов тренд – душек за снег, кој што има слична улога на санка. Овие зимски душеци, се

Ѕирнете во надреалистичната куќа на Салвадор Дали

Ѕирнете во надреалистичната куќа на Салвадор Дали

Еден од најмаркантните уметници на минатиот век Салвадор Дали, секогаш предизвикувал внимание. Предводникот на надреализмот велеше дека всушност тој е надреализам и не следи никого, освен сопствената генијалност. И покрај тоа што јавноста беше и се уште е фасцинирана од неговите уметнички дела, Дали многу добро успеваше да шокира и со начинот на кој

Ѕирнете во надреалистичната куќа на Салвадор Дали

Ѕирнете во надреалистичната куќа на Салвадор Дали

Еден од најмаркантните уметници на минатиот век Салвадор Дали, секогаш предизвикувал внимание. Предводникот на надреализмот велеше дека всушност тој е надреализам и не следи никого, освен сопствената генијалност. И покрај тоа што јавноста беше и се уште е фасцинирана од неговите уметнички дела, Дали многу добро успеваше да шокира и со начинот на кој

Овој град ќе ви плати 55.000 евра за да се преселите во него: Вистински бисер на Европа е, а ова се условите за да живеете во него

Овој град ќе ви плати 55.000 евра за да се преселите во него: Вистински бисер на Европа е, а ова се условите за да живеете во него

Живот во којшто би можеле да се опуштиме, да читаме книги, да гледаме филмови, да си поминуваме онолку време колку што сакаме во домот, а сепак да заработуваме многу е нешто што многумина од нас го сонуваат. Но, што доколку ви кажеме дека овој сон можеби може да го остварите ? Да, може да го живеете овој живот… Албинен , швајцарски град, им нуди пари