притисни ентер »

Уништувањето на астероид со директна експлозија е исто како да се скрши сунѓер со безбол палка, открива новата студија
Уништувањето на астероид со директна експлозија е исто како да се скрши сунѓер со безбол палка, открива новата студија

Уништувањето на астероид со директна експлозија е исто како да се скрши сунѓер со безбол палка, открива новата студија

Една нова научна студија сугерира дека кршењето на заканувачки астероиди на ситни парчиња едноставно не е најефикасното или најефикасното средство за планетарна одбрана. Новата научна студија која ги анализира вистинските парчиња астероид собрани од јапонска вселенска мисија открива колку всушност би било тешко да се разнесе астероид кој е опасен за