притисни ентер »

Одлука за екстрадирање на Асанж одложена за февруари 2020
Одлука за екстрадирање на Асанж одложена за февруари 2020

Одлука за екстрадирање на Асанж одложена за февруари 2020

По целосно сослушување, ќе биде одлучено дали основачот на Викиликс Џулијан Асанж ќе биде екстрадиран во САД, кое ќе биде одржано во февруари следната година. Одлуката ја донел Вестминистерски судот за прекршоци во Лондон. Познато е дека американските власти ги обвиниле Асанж за наводен обид во разоткривање на владините шифри како и кршење на закон

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари следната година

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари следната година

Кралскиот суд во Лондон објави дека сослушувањето на основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж, за негова можна екстрадиција ќе се одржи кон крајот на февруари 2020 година. Британскиот министер за внатрешни работи, Саџид Џавид, вчера го потпиша барањето за екстрадиција на Асанж во САД. Џулијан Асанж моментно е во затворот Белмарш во Лондон, каде отслужува

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари

Кралскиот суд во Лондон објави дека сослушувањето на основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж, за негова можна екстрадиција ќе се одржи кон крајот на февруари 2020 година. Британскиот министер за внатрешни работи, Саџид Џавид, вчера го потпиша барањето за екстрадиција на Асанж во САД. Џулијан Асанж моментно е во затворот Белмарш во Лондон, каде отслужува

Одлуката за испорака на Асанж на САД се очекува на почетокот на 2020 година

Одлуката за испорака на Асанж на САД се очекува на почетокот на 2020 година

На почетокот на следната година ќе се разгледува понудата за основачот на Викиликс, Џулијан Асанж, да биде испорачан од Велика Британија на САД, каде би се соочил со обвиненија за хакирање и шпионажа. Датумот за сослушување на Асанж од Вестминстерскиот суд закажан е за петок, откако министерот за внатрешни работи нСаид Џавид се согласи со амерканското

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари следната година

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари следната година

Кралскиот суд во Лондон објави дека сослушувањето на основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж, за негова можна екстрадиција ќе се одржи кон крајот на февруари 2020 година. Британскиот министер за внатрешни работи, Саџид Џавид, вчера го потпиша барањето за екстрадиција на Асанж во САД. Џулијан Асанж моментно е во затворот Белмарш во Лондон, каде отслужува

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари следната година

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари следната година

Кралскиот суд во Лондон објави дека сослушувањето на основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж, за негова можна екстрадиција ќе се одржи кон крајот на февруари 2020 година. Британскиот министер за внатрешни работи, Саџид Џавид, вчера го потпиша барањето за екстрадиција на Асанж во САД. Џулијан Асанж моментно е во затворот Белмарш во Лондон, каде отслужува

Одлука за екстрадирање на Асанж одложена за февруари 2020

Одлука за екстрадирање на Асанж одложена за февруари 2020

По целосно сослушување, ќе биде одлучено дали основачот на Викиликс Џулијан Асанж ќе биде екстрадиран во САД, кое ќе биде одржано во февруари следната година. Одлуката ја донел Вестминистерски судот за прекршоци во Лондон. Познато е дека американските власти ги обвиниле Асанж за наводен обид во разоткривање на владините шифри како и кршење на закон

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари следната година

За екстрадиција на Асанж ќе се расправа во февруари следната година

Кралскиот суд во Лондон објави дека сослушувањето на основачот на „Викиликс“, Џулијан Асанж, за негова можна екстрадиција ќе се одржи кон крајот на февруари 2020 година. Британскиот министер за внатрешни работи, Саџид Џавид, вчера го потпиша барањето за екстрадиција на Асанж во САД. Џулијан Асанж моментно е во затворот Белмарш во Лондон, каде отслужува

Асанж негира дека ги пробил лозинките на Пентагон но се соочува со екстрадиција во САД

Асанж негира дека ги пробил лозинките на Пентагон но се соочува со екстрадиција во САД

Барањето на САД за екстрадиција на Џулијан Асанж е потпишано од министерот за внатрешни работи, Саџид Џавид. Асанж, основачот на Викиликс, се бара од САД за протекување дипломатски информации што предизвикаа голема непријатност за Вашингтон во 2010 година. Џулијан Асанж , нема да се соочи со целосна расправа за екстрадиција до следната година. Судијата

Одложена екстрадицијата на Асанж од Велика Британија во САД

Одложена екстрадицијата на Асанж од Велика Британија во САД

Министерството за правда на САД на 6 јуни достави официјалното барање до Велика Британија за екстрадиција на Асанж. Целосното сослушување за барањето на Вашингтон за екстрадиција на основачот на Викиликс, Џулијан Асанж од Велика Британија во САД ќе се одржи во февруари следната година, реши денеска лондонскиот Вестминстерски прекршочен суд . Американските