притисни ентер »

Јанша им го честита Денот на државноста на Словенците со војник на ЈНА кој се предава
Јанша им го честита Денот на државноста на Словенците со војник на ЈНА кој се предава

Јанша им го честита Денот на државноста на Словенците со војник на ЈНА кој се предава

Во Љубљана осамна билборд на кој се наоѓа фотографија на војник во униформа на поранешната Југословенска народна армија (ЈНА) со подигнати раце во знак на предавање. Нарачател на билбордот е опозициската конзервативна Словенечка демократска партија (СДС) на поранешниот премиер Јанез Јанша, која на овој начин на Словенците им го честита Денот на државноста

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Во Љубљана осамна билборд на кој се наоѓа фотографија на војник во униформа на поранешната Југословенска народна армија (ЈНА) со подигнати раце во знак на предавање. Нарачател на билбордот е опозициската конзервативна Словенечка демократска партија (СДС) на поранешниот премиер Јанез Јанша, која на овој начин на Словенците им го честита Денот на државноста

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Во Љубљана осамна билборд на кој се наоѓа фотографија на војник во униформа на поранешната Југословенска народна армија (ЈНА) со подигнати раце во знак на предавање. Нарачател на билбордот е опозициската конзервативна Словенечка демократска партија (СДС) на поранешниот премиер Јанез Јанша, која на овој начин на Словенците им го честита Денот на државноста

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Во Љубљана осамна билборд на кој се наоѓа фотографија на војник во униформа на поранешната Југословенска народна армија (ЈНА) со подигнати раце во знак на предавање. Нарачател на билбордот е опозициската конзервативна Словенечка демократска партија (СДС) на поранешниот премиер Јанез Јанша, која на овој начин на Словенците им го честита Денот на државноста

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Во Љубљана осамна билборд на кој се наоѓа фотографија на војник во униформа на поранешната Југословенска народна армија (ЈНА) со подигнати раце во знак на предавање. Нарачател на билбордот е опозициската конзервативна Словенечка демократска партија (СДС) на поранешниот премиер Јанез Јанша, која на овој начин на Словенците им го честита Денот на државноста

ОВОЈ БИЛБОРД во Словенија многу ги НАЛУТИ Србите

ОВОЈ БИЛБОРД во Словенија многу ги НАЛУТИ Србите

На еден од билбордите се гледа како војник на ЈНА е со рацете во вис, односно се предава. Бибордите кои низ Словенија за прославата на Денот на независноста 25 Јуни ги постави партијата чиј лидер е Јанез Јанша предизвикаа реакции во регионот. Особено во Србија каде социјалните мрежи се преплавени со остри коментари. На еден од билбордите се гледа како

ОВОЈ БИЛБОР во Словенија многу ги НАЛУТИ Србите

ОВОЈ БИЛБОР во Словенија многу ги НАЛУТИ Србите

На еден од билбордите се гледа како војник на ЈНА е со рацете во вис, односно се предава. Бибордите кои низ Словенија за прославата на Денот на независноста 25 Јуни ги постави партијата чиј лидер е Јанез Јанша предизвикаа реакции во регионот. Особено во Србија каде социјалните мрежи се преплавени со остри коментари. На еден од билбордите се гледа како

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Во Љубљана осамна билборд на кој се наоѓа фотографија на војник во униформа на поранешната Југословенска народна армија (ЈНА) со подигнати раце во знак на предавање. Нарачател на билбордот е опозициската конзервативна Словенечка демократска партија (СДС) на поранешниот премиер Јанез Јанша, која на овој начин на Словенците им го честита Денот на државноста

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Контроверзен билборд по повод Денот на државноста на Словенија

Во Љубљана осамна билборд на кој се наоѓа фотографија на војник во униформа на поранешната Југословенска народна армија (ЈНА) со подигнати раце во знак на предавање. Нарачател на билбордот е опозициската конзервативна Словенечка демократска партија (СДС) на поранешниот премиер Јанез Јанша, која на овој начин на Словенците им го честита Денот на државноста