притисни ентер »

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути
ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

Раководството на француски ПСЖ призна за нелегални практики од страна на некои поранешни вработени, кои класифицирале фудбалери, следени од нивна страна, по етничко потекло. Од тимот сепак истакнаа категорично дека овие практики, откриени од „Медијапарт“, не биле усогласени со раководството на Парижаните. Според информациите на изданието, базирани

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

Раководството на француски ПСЖ призна за нелегални практики од страна на некои поранешни вработени, кои класифицирале фудбалери, следени од нивна страна, по етничко потекло. Од тимот сепак истакнаа категорично дека овие практики, откриени од „Медијапарт“, не биле усогласени со раководството на Парижаните. Според информациите на изданието, базирани

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

Раководството на француски ПСЖ призна за нелегални практики од страна на некои поранешни вработени, кои класифицирале фудбалери, следени од нивна страна, по етничко потекло. Од тимот сепак истакнаа категорично дека овие практики, откриени од „Медијапарт“, не биле усогласени со раководството на Парижаните. Според информациите на изданието, базирани

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути Раководството на француски ПСЖ призна за нелегални практики од страна на некои поранешни вработени, кои класифицирале фудбалери, следени од нивна страна, по етничко потекло. Од тимот сепак истакнаа категорично дека овие практики, откриени од „Медијапарт“, не биле усогласени со раководството на Парижаните

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

Раководството на француски ПСЖ призна за нелегални практики од страна на некои поранешни вработени, кои класифицирале фудбалери, следени од нивна страна, по етничко потекло. Од тимот сепак истакнаа категорично дека овие практики, откриени од „Медијапарт“, не биле усогласени со раководството на Парижаните. Според информациите на изданието, базирани

ПСЖ призна за расистички пројави, но тие биле по „лична иницијатива“

ПСЖ призна за расистички пројави, но тие биле по „лична иницијатива“

Од Париз Сен Жермен брзо реагираа на уште еден напад врз нив од „Football Leaks“. Според информациите од скаутскиот оддел на парискиот клуб користеле нерегуларни формулари при привлекувањето на млади играчи во својата школа. Во споменатите формулари имало расистички признак за привлекување на млади фудбалери, бидејќи постоеле одделни графи, наречени

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

ПСЖ призна за расистички практики на своите скаути

Раководството на француски ПСЖ призна за нелегални практики од страна на некои поранешни вработени, кои класифицирале фудбалери, следени од нивна страна, по етничко потекло. Од тимот сепак истакнаа категорично дека овие практики, откриени од „Медијапарт“, не биле усогласени со раководството на Парижаните. Според информациите на изданието, базирани

Расистички скандал го тресе Пари Сент Жермен

Расистички скандал го тресе Пари Сент Жермен

Пари Сент Жермен се наоѓа во центарот на голем скандал. Откако ги избегнаа санкциите за финансискиот фер-плеј, нов случај може да го раздрма клубот. Се појавија наоди дека од 2013 до 2018 година била правена расна дискриминација. Имено, академијата на францускиот клуб своите тимови ги пополнувала со одредени „расни“ квоти, па многу таленирани деца

Скандал во Франција: ПСЖ обвинет за - расизам!

Скандал во Франција: ПСЖ обвинет за - расизам!

„Фудбал Ликс“ денеска открива неверојатни информации за актуелниот француски шампион ПСЖ, кој дискриминирал млади фудбалери во 2013. година. Француските медиуми пишуваат дека Јан Џибохо е еден од најталентираните француски млади фудбалери, но според „Медиапарт“ неговото име секогаш ќе биде поврзувано со скандал. „На свои 13 години и покрај неговиот