притисни ентер »

Песто од грашок

Песто од грашок

Потребно: ½ чаша зелен грашок, сварен ½ чаша свеж магдонос ¼ чаша свеж босилек ¼ чаша свежо нане 1 кромид, исечкан 2 лажици пармезан, рендан 1-2 лажици свеж сок од лимон ¼ лажичка сол ¼ лажичка црн пипер Подготовка: Измешајте ги сите состојки во кујнски блендер или со миксер. Ако е потребно додадете неколку лажици вода, за да не се добие премногу густа

[РЕЦЕПТ] Песто од грашок и магдонос

[РЕЦЕПТ] Песто од грашок и магдонос

Состојки: ½ чаша зелен грашок, сварен ½ чаша свеж магдонос ¼ чаша свеж босилек ¼ чаша свежо нане 1 кромид, исечкан 2 лажици пармезан, рендан 1-2 лажици свеж сок од лимон ¼ лажичка сол ¼ лажичка црн пипер бибер Подготовка: Измешајте ги сите состојки во кујнски блендер или со миксер. Ако е потребно додадете неколку лажици вода, за да не се добие премногу

Рецепт на денот: Тестенини во песто сос

Рецепт на денот: Тестенини во песто сос

Потребни состојки: 250 грама тестенини лажица маслиново масло чешне лук 500 грама спанаќ 200 грама свежи ливчиња од босилек 60 грама пармезан 250 грама исечкана црвена пиперка лажичка црн бибер Начин на подготовка: Сварете ги тестенините, исцедете ги и ставете ги во поголем сад. Во блендер ставете маслиново масло, лук, спанаќ, босилек, пармезан и малку

[РЕЦЕПТ] Здрава салата со киноа

[РЕЦЕПТ] Здрава салата со киноа

Времето на салатите официјално настапи, иако е убаво тие да бидат присутни во исхраната во секое време од годината. Во случај дека сте се заситиле од сите познати рецепти за салати и сакате да пробате нешто ново и здраво – салатата со киноа е вистинскиот предлог за вас! Како што веројатно ви е познато, киноа е исклучително корисно. Тоа додава потребната

Рецепт на денот: Крем-супа од грашок и целер

Рецепт на денот: Крем-супа од грашок и целер

Потребни состојки: 2 лажици маслиново масло 300 грама целер, исчистен и исечен на парчиња 150 грама грашок 1 чешне лук 120 грама излупен компир, исечкан на парчиња 600 милилитри вода 100 милилитри млеко Начин на подготовка: Загрејте маслиново масло во тавче, а потоа додајте исечкан целер, компир и лук. Додајте малку вода и сол. Динстајте 10 минути