притисни ентер »

Фон дер Лејен : Во наш интерес е земјите од Западен Балкан да ја одржат европската перспектива
Фон дер Лејен : Во наш интерес е земјите од Западен Балкан да ја одржат европската перспектива

Фон дер Лејен : Во наш интерес е земјите од Западен Балкан да ја одржат европската перспектива

„Европа мора да го научи јазикот на моќта. И тоа значи зајакнување таму каде што претходно се потпиравме на другите, а со тоа мислам на безбедносната политика “, рече Фон дер Лејен, говорејќи во седиштето на Фондацијата Конрад Аденауер во Берлин. Поранешната германска министерка за одбрана побара Европската Унија да ги концентрира своите постојни сили

Фон дер Лајен и Меркел: На Северна Македонија и на Албанија мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ

Фон дер Лајен и Меркел: На Северна Македонија и на Албанија мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ

Идната претседателка на Европската комисија, Урсула Фон дер Лајен и германската канцеларка Ангела Меркел вечерва од Берлин порачаа дека на земјите од Западниот Балкан мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ. Најавени се нови специјални проекти за соработка и помош со Македонија и Албанија за да се намали разочарувањето од неуспехот да се добие почеток

Фон дер Лајен и Меркел: Да се надмине блокадата на Франција во ЕУ

Фон дер Лајен и Меркел: Да се надмине блокадата на Франција во ЕУ

Идната претседателка на Европската комисија Фон дер Лајен и германската канцеларка Ангела Меркел вечерва од Берлин порачаа дека на земјите од Западниот Балкан мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ. Како што пренесува Дојче Веле, избраната претседателка на Европската комисија Урсула фон дер Лајен најави нови специјални проекти за соработка и помош

Фон дер Лаен и Меркел: На Северна Македонија и на Албанија мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ

Фон дер Лаен и Меркел: На Северна Македонија и на Албанија мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ

Идната претседателка на Европската комисија, Урсула фон дер Лаен, и германската канцеларка Ангела Меркел, вечерва, од Берлин, порачаа дека на земјите од Западен Балкан мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ. Најавени се нови специјални проекти за соработка и помош со Северна Македонија и Албанија за да се намали разочарувањето од неуспехот да се

Брегзитот не значи почеток на распадот на ЕУ, порача фон дер Лејен

Брегзитот не значи почеток на распадот на ЕУ, порача фон дер Лејен

Истапувањето на Велика Британија од Европската унија не знали распад на Унијата, напротив, во рамките на овој процес земјите членки ја зајакнаа својата сплотеност, изјави во петокот избраната претседателка на Европската комисија, Урсула фон дер Лејен. „Ние, Европа, добивме нова сила од кризата. Да, мислам на брегзитот. Секако, жалиме што нашите британски

Фон дер Лајен и Меркел: На земјите од Западен Балкан мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ

Фон дер Лајен и Меркел: На земјите од Западен Балкан мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ

Идната претседателка на Европската комисија Фон дер Лајен и германската канцеларка Ангела Меркел вечерва од Берлин порачаа дека на земјите од Западниот Балкан мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ. Идната претседателка на Европската комисија Фон дер Лајен и германската канцеларка Ангела Меркел вечерва од Берлин порачаа дека на земјите од Западниот

Фон дер Лејен и Меркел: Да се надмине блокадата на Франција во ЕУ

Фон дер Лејен и Меркел: Да се надмине блокадата на Франција во ЕУ

Идната претседателка на Европската комисија Фон дер Лeјен и германската канцеларка Ангела Меркел вечерва од Берлин порачаа дека на земјите од Западниот Балкан мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ. Како што пренесува „Дојче Веле“, избраната претседателка на Европската комисија Урсула фон дер Лејен најави нови специјални проекти за соработка и помош

Фон дер Лајен и Меркел: Да се надмине блокадата на Франција во ЕУ

Фон дер Лајен и Меркел: Да се надмине блокадата на Франција во ЕУ

Како што пренесува Дојче Веле, избраната претседателка на Европската комисија Урсула фон дер Лајен најави нови специјални проекти за соработка и помош со Македонија и Албанија за да се намали разочарувањето од неуспехот да се добие почеток на преговори со ЕУ. Фон дер Лајен вечерва во Берлин одржа заедничка прес-конференција со германската канцеларка

Фон дер Лајен и Меркел: Да се надмине блокадата на Франција во ЕУ

Фон дер Лајен и Меркел: Да се надмине блокадата на Франција во ЕУ

– Идната претседателка на Европската комисија Фон дер Лајен и германската канцеларка Ангела Меркел вечерва од Берлин порачаа дека на земјите од Западниот Балкан мора да им се обезбеди перспектива во ЕУ. Како што пренесува Дојче Веле , избраната претседателка на Европската комисија Урсула фон дер Лајен најави нови специјални проекти за соработка и помош