притисни ентер »

Аземи освои златен медал на „Златна ракавица“ во Белград
Аземи освои златен медал на „Златна ракавица“ во Белград

Аземи освои златен медал на „Златна ракавица“ во Белград

Македонскиот боксер Ардијан Аземи оствари голем успех на турнирот „Златна ракавица“ во Белград. Тој го освои златниот медал, победувајќи го српскиот натпреварувач Огњен Татарски. На патот до финалето победникот на турнирот победи боксери од Босна и Херцеговина и Србија . Аземи посакува голем успех и на Светското првенство, кое во април ќе се одржи