притисни ентер »

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг
Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Слободата на изразување е важна вредност и се однесува и за непријатни мислења. Ова денеска го изјави холандскиот министер за надворешни работи Вопке Хукстра, коментирајќи ги постапките на активистот кој го искина Куранот пред зградата на националниот парламент, објави холандската радиодифузна корпорација. Министерот нагласи дека ја разбира провокативната

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Слободата на изразување е важна вредност и се однесува и за непријатни мислења. Ова денеска го изјави холандскиот министер за надворешни работи Вопке Хукстра, коментирајќи ги постапките на активистот кој го искина Куранот пред зградата на националниот парламент, објави холандската радиодифузна корпорација. Министерот нагласи дека ја разбира провокативната

Холандски десничар го кине Куранот и гази по листовите

Холандски десничар го кине Куранот и гази по листовите

Едвин Вагенсвелд, лидерот на екстремно десничарското движење Пегида во Холандија, искина страници од Куранот и ги газеше во неделата во близина на холандскиот парламент. Полицијата го набљудувала неговиот настап, но не интервенирала. „Се работи за слободата на изразување и мислам дека тоа треба да биде возможно во Холандија“, рече Вагенсвелд. Турското

Холандски десничар го кине Куранот и гази по листовите

Холандски десничар го кине Куранот и гази по листовите

Едвин Вагенсвелд, лидерот на екстремно десничарското движење Пегида во Холандија, искина страници од Куранот и ги газеше во неделата во близина на холандскиот парламент. Полицијата го набљудувала неговиот настап, но не интервенирала. „Се работи за слободата на изразување и мислам дека тоа треба да биде возможно во Холандија“, рече Вагенсвелд. Турското

Протести во Пакистан поради сквернавењето на Куранот

Протести во Пакистан поради сквернавењето на Куранот

Стотици муслимани се собраа во градот Лахоре во источен Пакистан за да го осудат чинот на лидерот на екстремно десничарското движење Пегида во Холандија, Едвин Вагенсвелд, кој газеше страници искинати од светата книга на исламот, Куранот, пред парламентот на земјата. Поддржувачите на малата политичка партија наречена Пакистанска муслиманска лига Маркази,

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Слободата на изразување е важна вредност и се однесува и за непријатни мислења. Ова денеска го изјави холандскиот министер за надворешни работи Вопке Хукстра, коментирајќи ги постапките на активистот кој го искина Куранот пред зградата на националниот парламент, објави холандската радиодифузна корпорација. Министерот нагласи дека ја разбира провокативната

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Слободата на изразување е важна вредност и се однесува и за непријатни мислења. Ова денеска го изјави холандскиот министер за надворешни работи Вопке Хукстра, коментирајќи ги постапките на активистот кој го искина Куранот пред зградата на националниот парламент, објави холандската радиодифузна корпорација. Министерот нагласи дека ја разбира провокативната

Холандски десничар го кине Куранот и гази по листовите

Холандски десничар го кине Куранот и гази по листовите

Едвин Вагенсвелд, лидерот на екстремно десничарското движење Пегида во Холандија, искина страници од Куранот и ги газеше во неделата во близина на холандскиот парламент. Полицијата го набљудувала неговиот настап, но не интервенирала. „Се работи за слободата на изразување и мислам дека тоа треба да биде возможно во Холандија“, рече Вагенсвелд. Турското

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Холандскиот министер за надворешни работи застана во одбрана на активистот кој го искина Куранот во Хаг

Слободата на изразување е важна вредност и се однесува и за непријатни мислења. Ова денеска го изјави холандскиот министер за надворешни работи Вопке Хукстра, коментирајќи ги постапките на активистот кој го искина Куранот пред зградата на националниот парламент, објави холандската радиодифузна корпорација. Министерот нагласи дека ја разбира провокативната

ХОЛАНДСКИ МИНИСТЕР ГО ПОДДРЖА ПАЛЕЊЕТО НА КУРАНОТ ВО ХАГ „Слободата на изразување важи и за несоодветните мислења“

ХОЛАНДСКИ МИНИСТЕР ГО ПОДДРЖА ПАЛЕЊЕТО НА КУРАНОТ ВО ХАГ „Слободата на изразување важи и за несоодветните мислења“

Слободата на изразување е важна вредност и се однесува и за непријатни мислења. Ова денеска го изјави холандскиот министер за надворешни работи Вопке Хукстра, коментирајќи ги постапките на активистот кој го искина Куранот пред зградата на националниот парламент, објави холандската радиодифузна корпорација. Министерот нагласи дека ја разбира провокативната