притисни ентер »

Се слушаа бомби на судењето за  „Траекторија“

Се слушаа бомби на судењето за „Траекторија“

Со преслушување на уште 20-тина разговори од таканаречените бомби, предложени како доказ рочиштето за случајот на СЈО  „Траекторија“  ќе продолжи на 4 септември 2018 година. Досега се преслушани околу 300 разговори, а денеска се слушаа бомби од преговорите за апликацијата за кредит од Кина од период февруари 2013 година. Во сите разговори се слуша

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Со преслушување на уште 20-тина разговори од таканаречените бомби, предложени како доказ рочиштето за случајот на СЈО „Траекторија“ ќе продолжи на 4 септември 2018 година. Досега се преслушани околу 300 разговори, а денеска се слушаа бомби од преговорите за апликацијата за кредит од Кина од период февруари 2013 година. Во сите разговори се слуша

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Со преслушување на уште 20-тина разговори од таканаречените бомби, предложени како доказ рочиштето за случајот на СЈО „Траекторија“ ќе продолжи на 4 септември 2018 година. Досега се преслушани околу 300 разговори, а денеска се слушаа бомби од преговорите за апликацијата за кредит од Кина од период февруари 2013 година. Во сите разговори се слуша

Дваесет бомби за „Траекторија“, судењето продолжува во септември

Дваесет бомби за „Траекторија“, судењето продолжува во септември

На денешното рочиште за случајот „Траекторија“ беа преслушани 20-ина прислушувани разговори од т.н. бомби, по што следното рочиште беше закажано за четврти септември. Во овој случај на СЈО, до сега се преслушани околу 300 снимени разговори, а на денешното судење како доказ беа доставени разговори за апликацијата за кредит од Кина од период февруари

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Досега се преслушани околу 300 разговори, а денеска се слушаа бомби од преговорите за апликацијата за кредит од Кина од период февруари 2013 година. Во сите разговори се слуша гласот на поранешниот министер за транспрот и врски Миле Јанакиески со соговорници во кои се договара кои македонски компании да учествуваат во изградбата на патот. Во „Траекторија“

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Со преслушување на уште 20-тина разговори од таканаречените бомби, предложени како доказ рочиштето за случајот на СЈО  „Траекторија“  ќе продолжи на 4 септември 2018 година. Досега се преслушани околу 300 разговори, а денеска се слушаа бомби од преговорите за апликацијата за кредит од Кина од период февруари 2013 година. Во сите разговори се слуша

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Судењето за „Траекторија“ продолжува на 4 септември

Со преслушување на уште 20-тина разговори од таканаречените бомби, предложени како доказ рочиштето за случајот на СЈО „Траекторија“ ќе продолжи на 4 септември 2018 година. Досега се преслушани околу 300 разговори, а денеска се слушаа бомби од преговорите за апликацијата за кредит од Кина од период февруари 2013 година. Во сите разговори се слуша гласот

(Клучната бомба во Траекторија) Јанакиески: Ама педерски, од ЦВЕ доставија пониска понуда

(Клучната бомба во Траекторија) Јанакиески: Ама педерски, од ЦВЕ доставија пониска понуда

Десетици “бомби“ од прислушуваните разговори одекнаа на денешното рочиште за случајот „Траекторија“, односно за изградбата на автопатите Кичево -Охрид и Миладиновци -Штип со кинески кредити, во кој обвинети се екс премиерот Никола Груевски, поранешниот вице премиер Владимир Пешевски, екс министерот Миле Јанакиески и поранешниот директор на ЈП за држави

„Траекторија“ продолжува на 4 септември

„Траекторија“ продолжува на 4 септември

12 јули 2018 / 13:28 Судско рочиште за случајот „Траекторија“ ќе продолжи на 4 септември откако денеска беа преслушани 20-ина прислушувани разговори и како доказ беа доставени разговори за апликацијата за кредит од Кина водени во февруари 2013 година. Во случајот „Траекторија“ осомничени се поранешниот премиер Никола Груевски, поранешниот вицепремиер

„Траекторија“ продолжува на 4 септември

„Траекторија“ продолжува на 4 септември

Судско рочиште за случајот „Траекторија“ ќе продолжи на 4 септември откако денеска беа преслушани 20-ина прислушувани разговори и како доказ беа доставени разговори за апликацијата за кредит од Кина водени во февруари 2013 година. Во случајот „Траекторија“ осомничени се поранешниот премиер Никола Груевски, поранешниот вицепремиер Владимир Пешевски,