притисни ентер »

„Кајмак“ на Милчо Манчевски ќе има светска премиера во Токио
„Кајмак“ на Милчо Манчевски ќе има светска премиера во Токио

„Кајмак“ на Милчо Манчевски ќе има светска премиера во Токио

Најновиот филм на Милчо Манчевски, „Кајмак“ ќе има светска премиера на 35. меѓународен филмски фестивал во Токио (ТИФФ), кој ќе се одржи од 24 октомври до 2 ноември. Македонската премиера на филмот е предвидена за средината на ноември. Фестивалот во Токио е најголем е во Азија и еден од најголемите во светот. „Кајмак“ во Токио ќе се прикаже во официјалната

„Кајмак“ на Милчо Манчевски ќе има светска премиера во Токио

„Кајмак“ на Милчо Манчевски ќе има светска премиера во Токио

Најновиот филм на Милчо Манчевски, „Кајмак“ ќе има светска премиера на 35. меѓународен филмски фестивал во Токио (ТИФФ), кој ќе се одржи од 24 октомври до 2 ноември. Македонската премиера на филмот е предвидена за средината на ноември. Фестивалот во Токио е најголем е во Азија и еден од најголемите во светот. „Кајмак“ во Токио ќе се прикаже во официјалната

„Кајмак“ на Милчо Манчевски со светска премиера на Филмскиот фестивал во Токио

„Кајмак“ на Милчо Манчевски со светска премиера на Филмскиот фестивал во Токио

– Се обидувам да правам глокални филмови, кои се и глобални и локални во исто време. „Кајмак“ е црна комедија, безобразна трагедија што се случува во денешно Скопје, но може да се случува каде било. А актерите се на светско ниво. Мотото на филмот е „За танго се потребни тројца“ – рече режисерот Милчо Манчевски на денешната прес-конференција на која

Црната комедија „Кајмак“ на Милчо Манчевски премиерно на Филмскиот фестивал во Токио

Црната комедија „Кајмак“ на Милчо Манчевски премиерно на Филмскиот фестивал во Токио

ВИДЕО: Црната комедија „Кајмак“ на Милчо Манчевски премиерно на Филмскиот фестивал во Токио Марина Дамческа Пред 5 минути Прес конференција за светската премиера на филмот „Кајмак“ на Манчевски/Фото: Слободен печат/Драган Митрески Најтрофејниот македонски режисер веќе и е добро познат на јапонската публика, уште од 1995 година со филмот „Пред дождот“,

„Кајмак“ на Манчевски премиерно на фестивалот во Токио

„Кајмак“ на Манчевски премиерно на фестивалот во Токио

Се обидувам да правам „глокални“ филмови – и локални и глобални, рече денеска режисерот Милчо Манчевски на прес-конференцијата по повод неговиот најнов филм „Кајмак“ чија светска премиера ќе се одржи идниот месец, на фестивалот во Токио. „Кајмак“ ќе биде во официјалната конкуренција, во трката за награди. Засега се планирани две проекции, на 26-ти

„Кајмак“ на Милчо Манчевски ќе има светска премиера на фестивалот во Токио на 26 октомври

„Кајмак“ на Милчо Манчевски ќе има светска премиера на фестивалот во Токио на 26 октомври

„Кајмак“, седмиот игран филм на Милчо Манчевски, ќе има светска премиера на 26 октомври на Меѓународниот филмски фестивал во Токио (ТИФФ). Филмот ќе биде дел од официјалната конкуренција, со што ќе се бори за награди, а ќе има три проекции во рамките на фестивалот. ТИФФ е еден од фестивалите од А-категорија и ова ќе биде негово 35. издание. Почнува

Светска премиера на „Кајмак“ на Манчевски во Токио

Светска премиера на „Кајмак“ на Манчевски во Токио

Светската премиера на филмот „Кајмак“ на најтрофејниот македонски режисер Милчо Манчевски ќе се случи на 35. Меѓународен филмски фестивал во Токио (ТИФФ), кој ќе се одржи од 24 октомври до 2 ноември. Фестивалот во Токио е на А-листата заедно со Берлин, Кан и Венеција, најголем е во Азија и еден од најголемите во светот. „Кајмак“ во Токио ќе се прикаже

Светска премиера на „Кајмак“ на Манчевски во Токио

Светска премиера на „Кајмак“ на Манчевски во Токио

Светската премиера на филмот „Кајмак“ на најтрофејниот македонски режисер Милчо Манчевски ќе се случи на 35. Меѓународен филмски фестивал во Токио (ТИФФ), кој ќе се одржи од 24 октомври до 2 ноември. Фестивалот во Токио е на А-листата заедно со Берлин, Кан и Венеција, најголем е во Азија и еден од најголемите во светот. „Кајмак“ во Токио ќе се прикаже