притисни ентер »

На 18 февруари годинава ќе се одбележат 70 години од формирањето на Театарот „Војдан Чернодрински“
На 18 февруари годинава ќе се одбележат 70 години од формирањето на Театарот „Војдан Чернодрински“

На 18 февруари годинава ќе се одбележат 70 години од формирањето на Театарот „Војдан Чернодрински“

На 18 февруари годинава ќе се одбележат 70 години од формирањето на Театарот „Војдан Чернодрински“, кој низ овие седум децении се развивал и растел акцентирајќи го домашното драмско творештво. Низ годините се ределе премиерите еднаподруга, се нижеле успесите и падовите на Театарот. Колективот се збогатувал со искуство во катадневната пракса, за денес

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Со премиера и со Недела на театарот, Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ ќе одбележи 70 години во кои дал големи актерски имиња во македонската театарска уметност, освоил бројни награди во земјава, а во последната декада и многу признанија во странство. Неговата работа почнала на 18 февруари 1950 година со премиера на претставата „Кир Јања“ од

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ одбележува 70 години постоење. Театарот дал големи актерски имиња во македонската театарска уметност, освоил бројни награди во земјава, а во последната декада и многу признанија во странство. Неговата работа почнува уште далечната 1950 година со премиера на претставата „Кир Јања“ од Јован Стерија Поповиќ во

Претставата „Лажговци“ и манифестација „Недела на театарот“ за 70 години театар „Војдан Чернодрински“

Претставата „Лажговци“ и манифестација „Недела на театарот“ за 70 години театар „Војдан Чернодрински“

Со премиерна изведба на претставата „ Лажговци“ во режија на Коле Ангеловски  од понеделник започнува одбележувањето на 70 години од формирањето на театарот „Војдан Чернодрински“ – Прилеп. По повод јубилејот, ќе се одржи манифестацијата „Недела на театарот“ со која освен премиерата на „Лажговци“ и проектот „Move the beat with Actors and The Hounds“

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

– Прилеп има идејно решение за нов театар во склоп на Домот на културата „Марко цепенков”, но нема нов детален урбнистички план за реализацијата на проектот. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски неопходно е донесување на детален урбанистички план што најавува дека ќе се случи најдоцна наредниот месец. – Очекуваме овој месец да заврши промената

Театарот „ Војдан Чернодрински“ од Прилеп со повеќе содржини ќе го слави 70 роденден

Театарот „ Војдан Чернодрински“ од Прилеп со повеќе содржини ќе го слави 70 роденден

Театарот „ Војдан Чернодрински“ од Прилеп со повеќе содржини ќе го слави 70 роденден Театарот „ Војдан Чернодрински“, од Прилеп, од 17 до 23 февруари, ќе ја чествува седумдесет годишнината од формирањето. Манифестацијата е насловена „Недела на театарот“, во која ќе бидат прикажани премиерата на претставата „Лажговци“, пет претстави од тековниот репертоар

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

Прилеп има идејно решение за нов театар во склоп на Домот на културата „Марко цепенков“, но нема нов детален урбнистички план за реализацијата на проектот. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски неопходно е донесување на детален урбанистички план што најавува дека ќе се случи најдоцна наредниот месец. – Очекуваме овој месец да заврши промената

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Со премиера и со Недела на театарот, Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински“ ќе одбележи 70 години во кои дал големи актерски имиња во македонската театарска уметност, освоил бројни награди во земјава, а во последната декада и многу признанија во странство. Неговата работа почнала на 18 февруари 1950 година со премиера на претставата „Кир Јања“ од

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Прилепскиот театар одбележува 70 години постоење

Со премиера и со Недела на театарот, Прилепскиот театар „Војдан Чернодрински” ќе одбележи 70 години во кои дал големи актерски имиња во македонската театарска уметност, освоил бројни награди во земјава, а во последната декада и многу признанија во странство. Неговата работа почнала на 18 февруари 1950 година со премиера на претставата „Кир Јања” од

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

Јованоски: Ќе го менуваме деталниот урбанистички план за нов театар во Прилеп

Прилеп, 13 февруари 2020 (МИА) – Прилеп има идејно решение за нов театар во склоп на Домот на културата „Марко цепенков“, но нема нов детален урбнистички план за реализацијата на проектот. Според прилепскиот градоначалник Илија Јованоски неопходно е донесување на детален урбанистички план што најавува дека ќе се случи најдоцна наредниот месец. – Очекуваме