притисни ентер »

Непал ќе бара лекарски преглед пред заминување на Еверест
Непал ќе бара лекарски преглед пред заминување на Еверест

Непал ќе бара лекарски преглед пред заминување на Еверест

Без сомнение ланската сезона на искачување на Еверест беше тешка. Не само што видовме сериозен метеж на највисокиот врв на светот, туку имаше и повеќе од десетина смртни случаи кои се случија високо на планината. Во пресрет на овие инциденти од висок профил, владата на Непал беше остро критикувана дека не презела посилни активности за да спречи несреќи