притисни ентер »

Тероризмот нема вера, но само кога не е „исламски“
Тероризмот нема вера, но само кога не е „исламски“

Тероризмот нема вера, но само кога не е „исламски“

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот. Тоа е политички тренд во последните години и во најразвиените демократски земји. На 15 март годинава, ден кој се смета за свет ден на муслиманите – за време на одржувањето на најзначајната молитва на денот, 28 годишниот Брентон

[Став] Тероризмот нема вера, но само кога не е „Исламски“

[Став] Тероризмот нема вера, но само кога не е „Исламски“

Демонизирањето на Исламот и неговото постојано поврзување со тероризмот е загрижувачка појава во светот, а и на Балканот. Тоа е политички тренд во последните години и во најразвиените демократски земји, пишува Самет Шабани во својата колумна за Республика . На 15 март годинава, ден кој се смета за свет ден на муслиманите – за време на одржувањето на