притисни ентер »

Субвенции за купување куќа или стан до 20.000 евра
Субвенции за купување куќа или стан до 20.000 евра

Субвенции за купување куќа или стан до 20.000 евра

epa06170179 A worker counts Euro banknotes at a money exchange company in Peshawar, Pakistan, 29 August 2017. The Euro jumped against the US dollar on 29 August recording $ 1.2 for the first time in 18 months. EPA-EFE/ARSHAD ARBAB Граѓаните годинава ќе можат да аплицираат за субвенција за станбен кредит од државата преку проектот „Купи куќа, купи стан“

Субвенциите за купување на куќа или стан можат да стигнат до 20.000 евра: Целосен прирачник како да аплицирате за нов стан/куќа и да добиете субвенции

Субвенциите за купување на куќа или стан можат да стигнат до 20.000 евра: Целосен прирачник како да аплицирате за нов стан/куќа и да добиете субвенции

Граѓаните годинава ќе можат да аплицираат за субвенција за станбен кредит од државата преку проектот „Купи куќа, купи стан“ на Министерството за финансии. Објавен е јавен повик согласно кој граѓаните ќе можат да поднесат барање, заклучно со 31 декември 2021 година, за државна субвенција на учеството или на месечната рата за купување стан или куќа.

Субвенциите за купување на куќа или стан од 50.000 евра можат да стигнат до 20.000 евра: Целосен прирачник како да аплицирате за нов стан/куќа и да добиете субвенции

Субвенциите за купување на куќа или стан од 50.000 евра можат да стигнат до 20.000 евра: Целосен прирачник како да аплицирате за нов стан/куќа и да добиете субвенции

Граѓаните годинава ќе можат да аплицираат за субвенција за станбен кредит од државата преку проектот „Купи куќа, купи стан“ на Министерството за финансии. Објавен е јавен повик согласно кој граѓаните ќе можат да поднесат барање, заклучно со 31 декември 2021 година, за државна субвенција на учеството или на месечната рата за купување стан или куќа.

Соништата навистина се остваруваат со Шпаркасе Банка!

Соништата навистина се остваруваат со Шпаркасе Банка!

Купувањето или уредувањето на стан или куќа е една од најголемите финансиски одлуки во животот на секоја личност и затоа е многу важно да бидете добро информирани доколку решите да го направите ова со финансиска поддршка во форма на станбен кредит. Освен достапноста на кредитот, најчестите прашања и дилеми на граѓаните се однесуваат на отплатата –

Олабавената монетарна политика ја закрепнува економијата

Олабавената монетарна политика ја закрепнува економијата

Олабавувањето на монетарната политика овозможи пад на цените на кредитите и кредитен раст во текот на пандемијата, а првите луѓе на Народната банка посочуваат дека мерките за поддршка на кредитирањето придонесуваат за закрепнување на економијата Олабавената монетарна политика доведе до намалување на каматните стапки на кредитите, а заедно со нив се

Соништата навистина се остваруваат со Шпаркасе Банка!

Соништата навистина се остваруваат со Шпаркасе Банка!

Купувањето или уредувањето на стан или куќа е една од најголемите финансиски одлуки во животот на секоја личност и затоа е многу важно да бидете добро информирани доколку решите да го направите ова со финансиска поддршка во форма на станбен кредит. Освен достапноста на кредитот, најчестите прашања и дилеми на граѓаните се однесуваат на отплатата –