притисни ентер »

Пријава за вакцинирање од следната недела електронски, закажувањето преку „Мој термин“

Пријава за вакцинирање од следната недела електронски, закажувањето преку „Мој термин“

Претседателка на Комитетот за имунизација и Жаклина Чагоровска од „Мој Термин”, на денешната прес-конференција информираше дека веќе од следната недела ќе биде пуштен во функција веб-сајтот преку кој граѓаните ќе може да се пријават за вакцинацијата. Кога ќе влезат на сајтот оние кои сакаат да се вакцинираат ќе пополнат краток прашалник со што изразуваат

Филипче: Наскоро ќе пристигнат кинеските вакцини, дневно ќе се вакцинираат до 2.500 граѓани

Филипче: Наскоро ќе пристигнат кинеските вакцини, дневно ќе се вакцинираат до 2.500 граѓани

Министерот за здравство Венко Филипче информираше дека наскоро во земјава ќе стигнат 200 илјади вакцини од Кина, со што ќе се обезбеди вакацинација на 100 илјади граѓани. Филипче рече дека веќе е изготвен план, за транспортот, чувањето и отпочнувањето на вакацинацијата, нагласувајќи дека здрватвснеиот систем има капацитети да ја отпочне првата фаза

МЗ во понеделник ќе го потпише договорот за набавка на 200.000 вакцини за Ковид-19 од Кина

МЗ во понеделник ќе го потпише договорот за набавка на 200.000 вакцини за Ковид-19 од Кина

Во понеделник ќе се потпише договорот за набавка на 200.000 вакцини за Ковид-19 од Кина, информираше денеска на прес-конференција министерот за здравство Венко Филипче. Филипче посочи дека во текот на вчерашниот ден Владата на затворена седница го усвоила Договорот за набаква на вакцини од Кина и го задолжила Министерството за здравство. – Ние ќе го

Филипче : Набавени се 200.000 кинески вакцини, направен е детален план

Филипче : Набавени се 200.000 кинески вакцини, направен е детален план

На прес конференцијата говорат и д-р Александра Грозданова, претседателка на Комитетот за имунизација и Жаклина Чагоровска од „Мој Термин". Филипче рече дека Владата на вчерашната седница одлучила да набави 200.000 кинески вакцини. Направен е делатен план за транспорт , дистрибуција до вбакциналните пунктови , како и начинот на спроведување на вакцинација