притисни ентер »

Не ти текнува на песната? Запеј му на Google!
Не ти текнува на песната? Запеј му на Google!

Не ти текнува на песната? Запеј му на Google!

Не ви текнува на текстот или името на песната, ама можете да ја потпевнете или свиркате мелодијата? Најавени се неколку ажурирања за апликацијата Google Search, а вештачката интелигенција сè уште се користи за подобрување на корисничкото искуство. Сега е доволно да знаете барем приближно како оди мелодијата на песната на чиј наслов и изведувач не можете

Опција која на многумина ќе им се допадне: Запеј му на Google и дознајте го имете на песната која ви се врти во главата

Опција која на многумина ќе им се допадне: Запеј му на Google и дознајте го имете на песната која ви се врти во главата

ИЗВОР Скопје24 | октомври 17, 2020 На секој еден од нас со сигурност му се случило барем еднаш во животот, во главата да му се заглави некоја позната мелодија, но да не го знаеме тескстот или името на песната, а тоа знае да биде многу фрустрирачко. Доколку сте и вие еден од тие, имаме добра вест! Со најавените ажурирања на апликацијата Google Search,

Свиркајте си и најдете си ја песната на Google

Свиркајте си и најдете си ја песната на Google

Google оди чекор понапред во обидот да го неутрализира целосно популарниот сервис за пронаоѓање песни Shazam со нивната нова услуга за корисниците која е уникатна. Наместо да го вклучите звучникот за препознавање, доколку некоја песна ви се мота во глава, сте ја слушнале на радио или во кафе бар, сега ќе може да најдете преку Google како се вика и

Ја знаете мелодијата, не ја знаете песната? Отпејте му ја не телефонот, "Google" можеби има одговор

Ја знаете мелодијата, не ја знаете песната? Отпејте му ја не телефонот, "Google" можеби има одговор

Најавени се неколку ажурирања на "Google Search" апликацијата, а вештачката интелигенција и натаму ќе се користи за унапредување на корисничкото искуство. Сега е доволно барем отприлика да знаете како оди мелодијата на некоја песна на која не можете да се сетите. Кога ќе отворите "Google Search" можете да го отпеете делот на кој се сеќавате, и во опцијата

Новата Google функција помага при пронаоѓањето на песни

Новата Google функција помага при пронаоѓањето на песни

Најновиот додаток на Google Search за мобилни уреди може да го регистрира пеењето или свиркањето на корисникот за идентификување на песните. Опцијата „hum to search“ се активира кога корисникот ќе запраша “what is this song?/која е оваа песна?”, а потоа најдобро што може ги интерпретира деловите на песната што му се песната. Google потоа ги презентира