притисни ентер »

Оживеани делови од мозоци на заклани свињи
Оживеани делови од мозоци на заклани свињи

Оживеани делови од мозоци на заклани свињи

Американските научници успеале парцијално да оживеат мозоци на свињи, четири часови откако животните биле заклани. Ова достигнување може да биде важен чекор за разбирање на врската и бариерата меѓу животот и смртта, а исто може да понуди и нови начини на лекување на Алцхајмеровата болест. Во неодамнешна студија била поставена хипотеза дека некои мозочни