притисни ентер »

Седмо издание на „Виолин фест“ Вечерва во Филхармонијата
Седмо издание на „Виолин фест“ Вечерва во Филхармонијата

Седмо издание на „Виолин фест“ Вечерва во Филхармонијата

Вечерва од 20 часот, во Камерната сала на Филхармонијата по седми пат ќе се одржи концертот на млади виолинисти, „Виолин фест“. Проектот го организира Владимир Костов, концерт-мајстор на Филхармонијата, со поддршка од Министерството за култура. На концертот ќе настапат 11 млади виолинисти од Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката

Единаесет млади музичари на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади музичари на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија. Целта на организирањето на концертот е  да им се овозможи на младите виолинисти да музицираат надвор од

„Виолинфест“ во камерната сала на Филхармонија

„Виолинфест“ во камерната сала на Филхармонија

Со почеток во 20 часот вечерва во камерната сала на Филхармонија, концерт ќе одржат 11 млади виолинисти од Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова. Се работи за седмиот по ред концерт на млади виолинисти „Виолин фест“. Целта на организирањето на концертот е да им се овозможи на младите виолинисти да музицираат надвор

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија. Целта на организирањето на концертот е да им се овозможи на младите виолинисти да музицираат надвор од

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади виолинисти од Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија. Целта на организирањето на концертот е да им се овозможи на младите виолинисти да музицираат надвор од обврските

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија. Целта на организирањето на концертот е  да им се овозможи на младите виолинисти да музицираат надвор од

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија.

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади музичари ќе настапат на 7. „Виолинфест“

Единаесет млади виолинисти од Северна Македонија, Србија и Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова, ќе настапат на седмиот концерт на млади виолинисти „Виолин фест“ кој вечер од 20 часот ќе се одржи во камерната сала на Филхармонија. Целта на организирањето на концертот е  да им се овозможи на младите виолинисти да музицираат надвор од

„Виолин фест“ – концерт на млади виолинисти

„Виолин фест“ – концерт на млади виолинисти

На 12 јуни, со почеток во 20 часот, во камерната сала на Македонската филхармонија, ќе се одржи седмиот во низа концерт на млади виолинисти „ Виолин-фест “. На овој концерт, кој прерасна во еден вид традиција, своите вештини на инструментот ќе ги прикажат 11 млади виолинисти од Македонија, Србија и од Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова

„Виолин-фест“ во Филхармонија

„Виолин-фест“ во Филхармонија

На 12 јуни, со почеток во 20 часот, во камерната сала на Македонската филхармонија, ќе се одржи седмиот во низа концерт на млади виолинисти „ Виолин-фест “. На овој концерт, кој прерасна во еден вид традиција, своите вештини на инструментот ќе ги прикажат 11 млади виолинисти од Македонија, Србија и од Косово, придружувани од пијанистката Марија Вршкова