притисни ентер »

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали
Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто… Текстот Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали е превземен од USB.mk . The post Google мапираше дел од човечкиот мозок

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Google е вклучена во создавањето на досега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Google мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Google учествуваше во создавањето на најдеталната мапа на врски во човечкиот мозок досега. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Мапата на мозокот, која е достапна бесплатно на интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии што сочинуваат

Револуционерно: Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситен детал

Револуционерно: Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситен детал

Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии што сочинуваат 130 милиони синаптички врски. Податоците зафаќаат 1,4 петабајти, што е приближно 700 пати повеќе од капацитетот на складирање на просечниот модерен компјутер. „Оваа мапа е толку полна со податоци што експертите сè уште не биле во можност

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Гугл мапираше дел од човечкиот мозок до најситни детали

Компанијата Гугл учествуваше во создавањето на досега најдеталната мапа на врските во човечкиот мозок. Мапата покажува фасцинантно количество детали, вклучувајќи обрасци на врските меѓу невроните, како и нешто што може да наликува на нов вид нервни клетки. Компанијата Гугл учествуваше во создавањето на досега најдеталната мапа на врските во човечкиот

Гугл направи најдетална мапа на мозокот: Дали откри нов вид нервни клетки?

Гугл направи најдетална мапа на мозокот: Дали откри нов вид нервни клетки?

Гугл учествуваше во креирањето на најдеталната мапа на врски во човечкиот мозок досега. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да изгледа како нов вид на нервни клетки. Мапата на мозокот, која е достапна бесплатно на интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии што сочинуваат

„Гугл“ помогна во создавањето на најдеталната мапа на нервни врски во човечкиот мозок

„Гугл“ помогна во создавањето на најдеталната мапа на нервни врски во човечкиот мозок

„Гугл“ помогна во создавањето на најдеталната мапа на врски во човечкиот мозок. Оваа мапа открива неверојатен број детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, но и некои досега непознати детали. Тродимензионалната мапа на мозокот, достапна бесплатно на интернет , вклучува 50.000 клетки. Тие се поврзани со стотици милиони нишки што формираат

„Гугл“ мапираше дел од човечкиот мозок до најситен детал

„Гугл“ мапираше дел од човечкиот мозок до најситен детал

Компанијата Гугл е вклучена во создавањето на до сега најдеталната мапа за врските во човечкиот мозок. Оваа мапа покажува неверојатна количина детали, вклучувајќи модели на врски помеѓу невроните, како и нешто што може да личи на нов вид нервни клетки. Картата на мозокот, која е достапна бесплатно на Интернет, покажува 50.000 клетки во три димензии