притисни ентер »

Во Нов Зеланд пронајден е фосил од пингвин, кој денес би нѐ преплашил
Во Нов Зеланд пронајден е фосил од пингвин, кој денес би нѐ преплашил

Во Нов Зеланд пронајден е фосил од пингвин, кој денес би нѐ преплашил

Пингвините се симпатични мали животни на кои тешко можеме да им одолееме. Сепак не било секогаш така, а фосил во Нов Зеланд сведочи за тоа. Според пронајдениот фосил може да се заклучи дека некогаш постоел пингвин со големина на човек и не мислиме на големина на дете, затоа што такви имаме и сега. Станува за пингвин од новооткриениот вид Crossvallia

На Нов Зеланд откриени остатоци од џиновски пингвин со големина на човек.

На Нов Зеланд откриени остатоци од џиновски пингвин со големина на човек.

Пронајдени се фосилни остатоци од животно за кое се смета дека било високо околу 1,6 метри и тешко до 80 килограми. Музејот Кантербури го нарекол „пингвин чудовиште“, а животното е додадено на списокот изумрени новозеландски животински видови. На него се и папагали, орли, стаорци и моа, птица висока 3,6 метри. loading... И ТОА ПОСТОИ: Геј пингвини

Живеел пред 60 милиони години: Во Нов Зеланд пронајден џиновски пингвин

Живеел пред 60 милиони години: Во Нов Зеланд пронајден џиновски пингвин

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 килограми – за 40 сантиметри повисока и четирипати потешка од царскиот пингвин, најголемиот и најтежок

Пронајден фосил на џиновски пингвин во Нов Зеланд

Пронајден фосил на џиновски пингвин во Нов Зеланд

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 килограми – за 40 сантиметри повисока и четирипати потешка од царскиот пингвин, најголемиот и најтежок

Пронајден фосил на џиновски пингвин во Нов Зеланд

Пронајден фосил на џиновски пингвин во Нов Зеланд

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 килограми – за 40 сантиметри повисока и четирипати потешка од царскиот пингвин, најголемиот и најтежок

На Нов Зеланд откриен фосил на праисториски пингвин со големина на човек

На Нов Зеланд откриен фосил на праисториски пингвин со големина на човек

По неодамнешното откритие на фосилни остатоци од гигантски праисториски папагал со големина на половина човек, новозеландската збирка од големи древни живтони се зголеми по откривањето на фосилизираните останки на праисториски пингвин кој бил со големина приближна на човечката. Според фосилните остатоци, научниците заклучуваат дека пингвинот бил висок

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 килограми – за 40 сантиметри повисока и четирипати потешка од царскиот пингвин, најголемиот и најтежок

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 килограми – за 40 сантиметри повисока и четирипати потешка од царскиот пингвин, најголемиот и најтежок

На Нов Зеланд пронајдени фосили од џиновски пингвин

На Нов Зеланд пронајдени фосили од џиновски пингвин

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот „Кантербери“ во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis“ била висока околу 1,60 метар и тешка околу 80 килограми – за 40 сантиметри повисока и четирипати потешка од царскиот пингвин, најголемиот и најтежок

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

По огромниот папагал, на Нов Зеланд пронајден и џиновски пингвин

Фосили од пингвин со големина на возрасен човек, беа откриени на Јужниот Остров на Нов Зеланд, соопштиja од музејот Кантербери во Крајстчрч. Праисториската морска птица наречена „crossvallia waiparensis” била висока околу 1,60 метри и тешка околу 80 килограми – за 40 сантиметри повисока и четирипати потешка од царскиот пингвин, најголемиот и најтежок