притисни ентер »

СОЛАРЕН РОБОТ ЌЕ ГИ ЧУВА ЗAГРOЗEНИТE НОСОРОЗИ: Неговата цел е да помогне во зачувувањето на популацијата на овие животни
СОЛАРЕН РОБОТ ЌЕ ГИ ЧУВА ЗAГРOЗEНИТE НОСОРОЗИ: Неговата цел е да помогне во зачувувањето на популацијата на овие животни

СОЛАРЕН РОБОТ ЌЕ ГИ ЧУВА ЗAГРOЗEНИТE НОСОРОЗИ: Неговата цел е да помогне во зачувувањето на популацијата на овие животни

Најголемиот национален парк во Јужна Африка поседува модерен робот со скриен систем на радари, камери и сензори, со цел што подобро и поефикасно да ги зaштити зaгрoзeнитe носорози. Роботот се напојува со соларна енергија и треба да помогне во зачувувањето на популацијата на носорозите, кои се пред изyмиpaњe. Пpoблeмoт се појави со зголемувањето на

Соларен робот ќе ги чува загрозените носорози од истребување

Соларен робот ќе ги чува загрозените носорози од истребување

Share Tweet Share Share Email Comments Најголемиот национален парк во Јужна Африка поседува модерен робот со скриен систем на радари, камери и сензори, со цел што подобро и поефикасно да ги заштити загрозените носорози. Роботот се напојува со соларна енергија и треба да помогне во зачувувањето на популацијата на носорозите , кои се пред изумирање.

За да се спречи изумирањето , носорозите ги чува соларен робот

За да се спречи изумирањето , носорозите ги чува соларен робот

Роботот се напојува со соларна енергија и треба да помогне во зачувувањето на популацијата на носорозите , кои се пред изумирање. Проблемот се појави со зголемувањето на бројот на туристи кои го посетуваат Националниот парк Кругер со цел да се запознаат со природното живеалиште на носорози. Проблемот е решен со систем за набљудување што прави разлика