притисни ентер »

Погледнете го краш тестот на Tesla Model 3
Погледнете го краш тестот на Tesla Model 3

Погледнете го краш тестот на Tesla Model 3

Последни во низата краш тестови спроведени од страна на Euro NCAP беше оној на моделот 3 на Tesla. Ова е втор пат автомобил на Tesla да се најде на овој европски тест за безбедност откако пред пет години беше спроведен краш тестот на моделот S. Очекувано, овој модел се акити со максимални пет ѕвездички на краш тестот остварувајќи при тоа далеку подобри