притисни ентер »

Големо 28-годишно истражување: Маслиновото масло може да ви помогне да живеете подолго
Големо 28-годишно истражување: Маслиновото масло може да ви помогне да живеете подолго

Големо 28-годишно истражување: Маслиновото масло може да ви помогне да живеете подолго

СТУДИЈА објавена во понеделникот во Journal of the American College of Cardiology покажала дека луѓето кои консумираат повеќе од половина лажица (7 грама) маслиново масло дневно имаат помал ризик од смрт од кардиоваскуларни болести, рак, невродегенеративни болести и респираторни заболувања. Замената на други извори на масти со маслиново масло покажало