притисни ентер »

Мото ГП нема да започне во мај
Мото ГП нема да започне во мај

Мото ГП нема да започне во мај

Сезоната во Мото ГП нема да започне на почетокот на мај, соопштија официјални лица. Петтата трка за ГН на Шпанија на патеката „Херез“, закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено време заради глобалната пандемија на коронавирус. – Поради постојаното менување во светот во врска со болеста, сега е невозможно да се утврди кога ќе се одржи Гран при на

МОТО ГП шампионатот нема да почне ниту во мај

МОТО ГП шампионатот нема да почне ниту во мај

Сезоната во Мото ГП шампионатот нема да започне ниту на почетокот на мај, соопштија официјални преставници на натпреварувањето. Петтата трка од календарот за 2020, трката за ГН на Шпанија на патеката Херез, која беше закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено време заради глобалната пандемија на коронавирусот. „Поради постојано менување на светот

МОТО ГП шампионатот нема да почне ниту во мај

МОТО ГП шампионатот нема да почне ниту во мај

Сезоната во Мото ГП шампионатот нема да започне ниту на почетокот на мај, соопштија официјални преставници на натпреварувањето. Петтата трка од календарот за 2020, трката за ГН на Шпанија на патеката Херез, која беше закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено време заради глобалната пандемија на коронавирусот. „Поради постојано менување на светот

Мото ГП нема да започне во мај

Мото ГП нема да започне во мај

Сезоната во Мото ГП нема да започне на почетокот на мај, соопштија официјални лица. Петтата трка за ГН на Шпанија на патеката „Херез“, закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено време заради глобалната пандемија на коронавирус. – Поради постојаното менување во светот во врска со болеста, сега е невозможно да се утврди кога ќе се одржи Гран при на

Мото ГП нема да започне во мај

Мото ГП нема да започне во мај

– Сезоната во Мото ГП нема да започне на почетокот на мај, соопштија официјални лица. Петтата трка за ГН на Шпанија на патеката „Херез”, закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено време заради глобалната пандемија на коронавирус. – Поради постојаното менување во светот во врска со болеста, сега е невозможно да се утврди кога ќе се одржи Гран при

Мото ГП нема да започне во мај

Мото ГП нема да започне во мај

Сезоната во Мото ГП нема да започне на почетокот на мај, соопштија официјални лица. Петтата трка за ГН на Шпанија на патеката „Херез“, закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено време заради глобалната пандемија на коронавирус. – Поради постојаното менување во светот во врска со болеста, сега е невозможно да се утврди кога ќе се одржи Гран при на

Одложен почетокот на сезоната на Мото ГП

Одложен почетокот на сезоната на Мото ГП

Сезоната во Мото ГП нема да започне на почетокот на мај, соопштија официјални лица. Петтата трка за ГН на Шпанија на патеката „Херез“, закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено време заради глобалната пандемија на коронавирус. – Поради постојаното менување во светот во врска со болеста, сега е невозможно да се утврди кога ќе се одржи Гран при на

ОТКАЖАНА И ГН  НА ШПАНИЈА

ОТКАЖАНА И ГН НА ШПАНИЈА

ОТКАЖАНА И ГН НА ШПАНИЈА ФИМ  и Дорна Спорт соопштија дека поради пандемијата со корана вирусот и состојбата на Иберискиот полуостров со жалење ја   одложуваат и трката за Гран При на Шпанија што требаше да се одржи на патеката Ангел Нието во Херез во период од 1 до 3 мај. Тое е 4-та  трка што е откажана во 2020 година после Тајланд, Аргентина и САД

Одложена новата сезона на „Мото ГП“

Одложена новата сезона на „Мото ГП“

Поради пандемијата со Ковид 19, одложена е новата сезона во Мото ГП. Се очекуваше, првата трка да се одржува на 3 мај во Шпанија, но поради тешката ситуација во оваа земја е одложена. Сега, раководството на овој спорт бараат нов термин за трката во Шпанија со оглед на тоа што трката во Катар е одложена, во Тајланд е преместена за октомври додека трките

Мото ГП нема да започне во мај

Мото ГП нема да започне во мај

Петтата трка за ГН на Шпанија на патеката „Херез“, закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено време заради глобалната пандемија на коронавирус. Херез, 26 март 2020 (МИА) – Сезоната во Мото ГП нема да започне на почетокот на мај, соопштија официјални лица. Петтата трка за ГН на Шпанија на патеката „Херез“, закажана за 1-3 мај, е одложена на неодредено