притисни ентер »

Најавен првиот климатски неутрален автомобил – Polestar 0 Project
Најавен првиот климатски неутрален автомобил – Polestar 0 Project

Најавен првиот климатски неутрален автомобил – Polestar 0 Project

По лансирањето на нивниот прв целосно електричен автомобил Polestar 2, шведскиот производител во сопственост на кинескиот автомобилски гигант Geely сега прави нов, голем чекор за својата иднина… Од Polestar го најавија првиот климатски неутрален автомобил, што е огромен чекор за шведскиот производител на перформанс електрични автомобили. Наречен Polestar

Polestar 0 Project е најава за прв климатски неутрален автомобил

Polestar 0 Project е најава за прв климатски неутрален автомобил

Откако го лансираше својот прв целосно електричен автомобил Polestar 2, шведскиот производител сега прави нов, голем чекор за својата иднина Компанијата Polestar го најави првиот климатски неутрален автомобил, што е огромен чекор за шведскиот производител . Наречен Polestar 0, проектот ќе биде материјализиран до крајот на деценијата и комплетно ќе

Шведска компанија сака да го создаде првиот климатски неутрален автомобил на светот

Шведска компанија сака да го создаде првиот климатски неутрален автомобил на светот

Компанијата „Полстар“ планира да ги елиминира сите штетни емисии од својот производствен процес и да го создаде првиот климатски неутрален автомобил на светот до 2030 година. Наречен „Полстар 0“, проектот има за цел да ги елиминира сите јаглеродни емисии од производството, место тие да се покријат со садење дрвја. „Со цел да го создадеме првиот климатски