притисни ентер »

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

Американските власти информираа дека вратиле 57 имигрантски деца на нивните семејства, откако судија од Сан Диего реши дека одлуката да се раздвојуваат децата и родителите – илегални имигранти е спротивна на законот. Судијата Дејна Сабрау нареди 103 од најмалите деца кои биле раздвоени од родителите да им бидат вратени на нивните семејства, иако оваа

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

Американските власти информираа дека вратиле 57 имигрантски деца на нивните семејства, откако судија од Сан Диего реши дека одлуката да се раздвојуваат децата и родителите - илегални имигранти е спротивна на законот. Американските власти информираа дека вратиле 57 имигрантски деца на нивните семејства, откако судија од Сан Диего реши дека одлуката

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

Сан Диего, 12 јули 2018 (МИА) - Американските власти информираа дека вратиле 57 имигрантски деца на нивните семејства, откако судија од Сан Диего реши дека одлуката да се раздвојуваат децата и родителите - илегални имигранти е спротивна на законот. Судијата Дејна Сабрау нареди 103 од најмалите деца кои биле раздвоени од родителите да им бидат вратени

САД врати 57 имигрантски деца на нивните семејства

САД врати 57 имигрантски деца на нивните семејства

– Американските власти информираа дека вратиле 57 имигрантски деца на нивните семејства, откако судија од Сан Диего реши дека одлуката да се раздвојуваат децата и родителите – илегални имигранти е спротивна на законот. Судијата Дејна Сабрау нареди 103 од најмалите деца кои биле раздвоени од родителите да им бидат вратени на нивните семејства, иако

САД ќе ги им ги врати сите деца на семејствата на мигрантите

САД ќе ги им ги врати сите деца на семејствата на мигрантите

Американскиот сојуз за граѓански слободи , кој ја тужеше владата за политиката на одвојување деца од мигрантските семејства не верува во ветувањата од Вашингтон. Според адвокатот на сојузот , Ли Џелент, вели дека изјавата е целосно неодредена и оти според судот во Сан Диего рокот бил до вторник , а сега е веќе пробиен. Сепак , сите деца нема да бидат

САД ќе ги им ги врати сите деца на семејствата на мигрантите

САД ќе ги им ги врати сите деца на семејствата на мигрантите

До крајот на денов , сите деца мигранти помали од пет години, кои беа одвоени одд своите семејства на американско – мексиканската граница, ќе им бидат вратени на своите родители. Американскиот сојуз за граѓански слободи , кој ја тужеше владата за политиката на одвојување деца од мигрантските семејства не верува во ветувањата од Вашингтон. Според адвокатот

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

Американските власти информираа дека вратиле 57 имигрантски деца на нивните семејства, откако судија од Сан Диего реши дека одлуката да се раздвојуваат децата и родителите – илегални имигранти е спротивна на законот. Судијата Дејна Сабрау нареди 103 од најмалите деца кои биле раздвоени од родителите да им бидат вратени на нивните семејства, иако оваа

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

Американските власти информираа дека вратиле 57 имигрантски деца на нивните семејства, откако судија од Сан Диего реши дека одлуката да се раздвојуваат децата и родителите – илегални имигранти е спротивна на законот. Судијата Дејна Сабрау нареди 103 од најмалите деца кои биле раздвоени од родителите да им бидат вратени на нивните семејства, иако оваа

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

САД вратија 57 деца одземени од илегални имигранти

Сан Диего, 12 јули 2018 (МИА) - Американските власти информираа дека вратиле 57 имигрантски деца на нивните семејства, откако судија од Сан Диего реши дека одлуката да се раздвојуваат децата и родителите - илегални имигранти е спротивна на законот. Судијата Дејна Сабрау нареди 103 од најмалите деца кои биле раздвоени од родителите да им бидат вратени