притисни ентер »

Творечко „Flow“ за деца и возрасни
Творечко „Flow“ за деца и возрасни

Творечко „Flow“ за деца и возрасни

Нема поголема радост од тоа да го држите в рака своето сопствено керамичко дело! Никогаш не можев да си замислам дека керамичарството нуди такво чувство на слеаност со творечкиот чин, што се заборавате себеси. Тоа е таа особена состојба, која модерната психологија ја нарекува „flow“. Овој англиски збор означува течење, движење. Како кога сте понесени