притисни ентер »

Д-р Ранко Рајовиќ: На детето му треба парк, шума и распуст на село, а не сто активности
Д-р Ранко Рајовиќ: На детето му треба парк, шума и распуст на село, а не сто активности

Д-р Ранко Рајовиќ: На детето му треба парк, шума и распуст на село, а не сто активности

Дете од шест или седум години треба дневно да помине 15 до 20 километри ФОТО: Unsplash Г енерациите стануваат се послаби, секоја година. Ова го забележаа и над 800 наставници што ги анкетиравме пред осум години, тврди д-р Ранко Рајовиќ, специјалист по интерна медицина и магистер по неврофизиологија, автор на познатата НТЦ-програма за учење и основач