притисни ентер »

Лице со церебрална парализа не успеало да влезе со куче придружник во автобус
Лице со церебрална парализа не успеало да влезе со куче придружник во автобус

Лице со церебрална парализа не успеало да влезе со куче придружник во автобус

На лице со церебрална парализа денеска не му било дозволено да влезе во автобус на ЈСП со своето куче придружник. Оваа информација тој ја објавил на својот Фејсбук профил, откако пред само неколку дена ЈСП објави дека со цел да им го олесни животот на овие лица ќе дозволи да се возат со своите миленици во јавниот превоз. Веднаш реагираа од ЈСП, сметаат

ЈСП повторно „прави грешки“

ЈСП повторно „прави грешки“

Надлежните од ЈСП  неодамна донесоа одлука со која на лицата со попреченост им се дозволува да ги користат нивните услуги со своето куче-придружник, денеска на Александар Велески и неговото куче Бен не им било дозволено да се качат во автобус на ЈСП. За жал на својот фејсбук профил се пожали Александар „Функционира ли нешто во државата, ЈСП, 7-ца не

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

Доколку се потврди дека возачот не го пуштил Александар со Бен да влезе во автобус, од нему познати причини, ќе биде соодветно санкциониран, реагираат од ЈСП по објавата на Александар Велески на „Фејсбук“ во која напиша дека во автобус со број 7 не му било дозволено да влезе со неговото куче придружник. „Добро бе нешто функционира ли во државава?¿

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

Доколку се потврди дека возачот не го пуштил Александар со Бен да влезе во автобус од нему познати причини, ќе биде соодветно санкциониран, реагираат од ЈСП по објавата на Александар Велески на „Фејсбук“, во која напиша дека во автобус со број 7 не му било дозволено да влезе со неговото куче придружник. „Добро бе, нешто функционира ли во државата?

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

Доколку се потврди дека возачот не го пуштил Александар со Бен да влезе во автобус, од нему познати причини, ќе биде соодветно санкциониран, реагираат од ЈСП по објавата на Александар Велески на „Фејсбук“ во која напиша дека во автобус со број 7 не му било дозволено да влезе со неговото куче придружник. „Добро бе нешто функционира ли во државава?¿

На лице со церебрална парализа и неговото куче-придружник им бил забранет влез во автобус на ЈСП?

На лице со церебрална парализа и неговото куче-придружник им бил забранет влез во автобус на ЈСП?

На Александар Велески, кој долги години боледува од церебрална парализа, не му бил дозволен влез во автобус со број 7 на ЈСП, заедно со неговото куче-придружник Бен. Оваа информација ја изнесе самиот Велески на својот профил на Фејсбук. Фокус се обиде да стапи во контакт со Велески, со цел да ни ја раскаже целата ситуација, но досега не добивме никаков

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

Доколку се потврди дека возачот не го пуштил Александар со Бен да влезе во автобус, од нему познати причини, ќе биде соодветно санкциониран, реагираат од ЈСП по објавата на Александар Велески на „Фејсбук“ во која напиша дека во автобус со број 7 не му било дозволено да влезе со неговото куче придружник. „Добро бе нешто функционира ли во државава?¿

ЈСП го истражува случајот со Александар и неговото куче-придружник

ЈСП го истражува случајот со Александар и неговото куче-придружник

Што точно се случило, истражуваме и преку нашата внатрешна контрола, велат од ЈСП. ЈСП Скопје преку социјалните медиуми дозна за случајот со Александар и неговото куче придружник, кој преку „фејсбук” информираше дека не му бил дозволен влез во автобус и покрај неодамнешната одлука на раководството за слободен пристап/влез на кучињата придружници на

Александар во инвалидска количка и неговото куче водич биле спречени да влезат во автобус

Александар во инвалидска количка и неговото куче водич биле спречени да влезат во автобус

Јавното сообраќајно претпријатие неодамна донесе одлука со која на лицата со попреченост им се дозволува да ги користат нивните услуги со своето куче-придружник, денеска на Александар Велески и неговото куче Бен не им било дозволено да се качат во автобус на ЈСП. „Функционира ли нешто во државата, ЈСП, 7-ца не ме пуштија со Бен“, се пожали Александар

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

ЈСП: Доколку се потврди дека на Александар не му било дозволено да влезе со куче во автобус, ќе има санкции

Доколку се потврди дека возачот не го пуштил Александар со Бен да влезе во автобус, од нему познати причини, ќе биде соодветно санкциониран, реагираат од ЈСП по објавата на Александар Велески на „Фејсбук“ во која напиша дека во автобус со број 7 не му било дозволено да влезе со неговото куче придружник. „Добро бе нешто функционира ли во државава?¿