„Див“ таксист за возење од пет минути наплатил 1.000 евра

Турист во Нов Зеланд направил скандал откако таксист му наплатил 950 долари за петминутно возење низ Велингтон. Кога го напуштил возилото и почнал да станува видно нервозен, возачот побегнал, но сепак, патникот успеал да види од која такси-компанија е автомобилот. Забележал дека таксистот има лиценца на предното седиште и „ништо не укажувало на тоа