притисни ентер »

Советнициte во Општина Тетово вкупно зеле над 100.000 евра паушали за 2019
Советнициte во Општина Тетово вкупно зеле над 100.000 евра паушали за 2019

Советнициte во Општина Тетово вкупно зеле над 100.000 евра паушали за 2019

Не се платени како парламентарните претставници но, и членовите на општинските Совети не можат да се пожалат на паушалите кои ги примаат за присуство на седниците. Според истражувањето кое го направи Центарот за граѓански комуникации за висината на месечните паушали кои им се исплаќаат на општинските советници и претседателите на Советите, во 2019

Советнициte во Општина Тетово вкупно зеле над 100.000 евра паушали за 2019

Советнициte во Општина Тетово вкупно зеле над 100.000 евра паушали за 2019

Не се платени како парламентарните претставници но, и членовите на општинските Совети не можат да се пожалат на паушалите кои ги примаат за присуство на седниците. Според истражувањето кое го направи Центарот за граѓански комуникации за висината на месечните паушали кои им се исплаќаат на општинските советници и претседателите на Советите, во 2019

Скопските советници се ПЛАЌАНИ 100 ЕВРА ЗА СААТ РАБОТА!

Скопските советници се ПЛАЌАНИ 100 ЕВРА ЗА СААТ РАБОТА!

* Висината на месечниот надомест зависи од бројот на жители во општината. * Услов за да се исплати „паушалот“ е во месецот да биде одржана барем една седница. * Највисок месечен надомест добиваат советниците на Град Скопје, но тие одржуваат и најмногу седници. * Од другите општини, највисоко се платени советниците во Кичево, а најниско во Вевчани.

За 1.319 општински советници годишно се трошат 3,5 милиони евра

За 1.319 општински советници годишно се трошат 3,5 милиони евра

Вкупната годишна сума што им се исплатува на 1.319 советници и претседатели на општински совети изнесува повеќе од 215 милиони денари или нешто над 3,5 милиони евра, покажуваат податоците од истражувањето на Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) и базата на податоци на месечните паушали што им се исплаќаат на општинските советници и претседателите

Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) ги објави истражувањето и базата на податоци на месечните паушали што им се исплаќаат на општинските советници и претседателите на советите на општините . Вкупната годишна сума што им се исплатува на 1319-те советници и претседатели на совети изнесува повеќе од 215 милиони денари или нешто над 3,5 милиони евра

Советнициte во Општина Тетово вкупно зеле над 100.000 евра паушали за 2019

Советнициte во Општина Тетово вкупно зеле над 100.000 евра паушали за 2019

Не се платени како парламентарните претставници но, и членовите на општинските Совети не можат да се пожалат на паушалите кои ги примаат за присуство на седниците. Според истражувањето кое го направи Центарот за граѓански комуникации за висината на месечните паушали кои им се исплаќаат на општинските советници и претседателите на Советите, во 2019

Советниците на Град Скопје највисоко платени, но и со најмногу одржани седници месечно

Советниците на Град Скопје највисоко платени, но и со најмногу одржани седници месечно

Најголем месечен паушал од една просечна плата од 24 илјади денари, добиваат советниците на Град Скопје, но тие одржуваат и најмногу седници во текот на месецот. Тоа го покажало истражувањето и бaзата на податоци на месечните паушали што им се исплаќаат на општинските советници и претседателите на советите на општините, што ги објави Центарот за граѓански

Анализа на ЦГК: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

Анализа на ЦГК: Општинските советници чинат 3,5 милиони евра годишно

Преку 3, 5 милиони евра изнесуваат годишните трошоци за исплата на надоместоците на општинските советници во Северна Македонија, ова го покажува анализата на Центарот за граѓански комуникации на податоците за 2019 година.Вкупниот број на советници во сите 80 општини и Градот Скопје достигнува 1.319. Најголеми годишни трошоци за советници има Градот

Општинските советници и претседателите на советите не чинат 3,5 милиони евра годишно

Општинските советници и претседателите на советите не чинат 3,5 милиони евра годишно

Центарот за граѓански комуникации (ЦГК) денеска ги објави истражувањето и базата на податоци на месечните паушали што им се исплаќаат на општинските советници и претседателите на советите на општините. Како што посочува ЦГК, вкупната годишна сума што им се исплатува на 1.319-те советници и претседатели на совети изнесува повеќе од 215 милиони денари

Над 100 илјади евра од општинскиот буџет на Тетово за паушали на советниците

Над 100 илјади евра од општинскиот буџет на Тетово за паушали на советниците

Во тетовскиот регион најмногу пари од општинските буџети се издвојувани за Советот на Општина Тетово вкупно 103.782, додека најмалку, само една третина во споредба со Тетово, или 34.224 евра за Советот на Јегуновце, покажува базата на податоци и истражувањето на оваа тема спроведен од Центарот за граѓански комуникации од Скопје (ЦГК). И по однос на