притисни ентер »

Македонија со пад од пет места на ФИФА-листата
Македонија со пад од пет места на ФИФА-листата

Македонија со пад од пет места на ФИФА-листата

Фудбалската репрезентациjа на Северна Македонија доживеа пад од пет места на ФИФА-листата, откако во претходните два меча имаше два порази и тоа од Полска и Австрија. Северна Македонија заедно со Кина е на делба на 73-тата позиција на новата ранг листа. Белгија останува на врвот, а меѓу најдобрите десет се уште и Франција, Бразил, Англија, Португалија,

Фудбалска Македонија падна на 73-то место по поразите од Полска и Австрија

Фудбалска Македонија падна на 73-то место по поразите од Полска и Австрија

Фудбалската репрезентациjа на Македонија доживеа пад од пет места на ФИФА-листата, откако во претходните два меча имаше два порази и тоа од Полска и Австрија. Македонија заедно со Кина е на делба на 73-тата позиција на новата ранг листа. Белгија останува на врвот, а меѓу најдобрите десет се уште и Франција, Бразил, Англија, Португалија, Хрватска,

Пад од пет места за македонската фудбалска репрезентација

Пад од пет места за македонската фудбалска репрезентација

После поразите од Полска и Австрија во квалификациите за Евро 2020, Македонската фудбалска селекција на рејтингот на ФИФА листата падна на 73. место. Поразот од Полска (0:1) и дебаклот од Австрија (1:4) придонесоа Македонија да загуби дури 17 рејтинг поени и со 1.335 бода го дели 73-то место со Кина. Ова е најтешкиот пад за репрезентацијата на Македонија

Северна Македонија со пад на ФИФА-листата

Северна Македонија со пад на ФИФА-листата

Цирих, 14 јуни 2019 (МИА) – Фудбалската репрезентациjа на Северна Македонија доживеа пад од пет места на ФИФА-листата, откако во претходните два меча имаше два порази и тоа од Полска и Австрија. Северна Македонија заедно со Кина ја дели 73-тата позиција на новата ранг листа. Белгија останува на врвот, а меѓу најдобрите десет сѐ уште и Франција, Бразил,

Македонија назадуваше на ФИФА листата

Македонија назадуваше на ФИФА листата

Поразите во квалификациите за ЕУРО 2020 предизвикаа пад од пет места на македонската фудбалска репрезентација на ранг-листата на ФИФА. Светската фудбалска федерација, во петокот, ја објави најнвата листа на која Македонија се наоѓа на 73 место. Минатата недела Македонија, во Скопје, забележа порази од Полска (0:1) и Австрија (1:4). Од нашата квалификациска

Пад од пет места на Македонија на ФИФА листата

Пад од пет места на Македонија на ФИФА листата

Пад од пет места бележи фудбалската репрезентација на Македонија на најновата ФИФА ранг листа Двата порази во дуелите со Полска и Австрија во квалификациите за Европското првенство 2020 година, и донесоа пад од дури пет места на фудбалската македонска репрезентација Негативните резултати во јунскиот квалификацискиот циклус значеа и прекин на одличната

Македонија има пад од пет места на најновата ФИФА ранг листа

Македонија има пад од пет места на најновата ФИФА ранг листа

Поразите од Полска и Австрија ја турнаа Македонија пет позиции надолу на ФИФА ранг листата, во моментов сме на 73. место. Македонија заедно со Кина е на делба на 73. позиција на новата ФИФА ранг листа. Причина за падот од петте места се поразите во квалификациите од Полска и Австрија. Белгија останува на врвот, а меѓу најдобрите десет се уште и Франција,

Северна Македонија со пад на ФИФА-листата

Северна Македонија со пад на ФИФА-листата

Швајцарија – Фудбалската репрезентациjа на Северна Македонија доживеа пад од пет места на ФИФА-листата, откако во претходните два меча имаше два порази и тоа од Полска и Австрија. Северна Македонија заедно со Кина е на делба на 73-тата позиција на новата ранг листа. Белгија останува на врвот, а меѓу најдобрите десет се уште и Франција, Бразил, Англија,

Северна Македонија со пад на ФИФА-листата

Северна Македонија со пад на ФИФА-листата

Фудбалската репрезентациjа на Северна Македонија доживеа пад од пет места на ФИФА-листата, откако во претходните два меча имаше два порази и тоа од Полска и Австрија. Северна Македонија заедно со Кина е на делба на 73-тата позиција на новата ранг листа. Белгија останува на врвот, а меѓу најдобрите десет се уште и Франција, Бразил, Англија, Португалија,

Македонија назадуваше на ФИФА листата

Македонија назадуваше на ФИФА листата

Поразите во квалификациите за ЕУРО 2020 предизвикаа пад од пет места на македонската фудбалска репрезентација на ранг-листата на ФИФА. Светската фудбалска федерација, во петокот, ја објави најнвата листа на која Македонија се наоѓа на 73 место. Минатата недела Македонија, во Скопје, забележа порази од Полска (0:1) и Австрија (1:4). Од нашата квалификациска