притисни ентер »

Истражување: Дури и една цигара дневно во бременоста е опасна
Истражување: Дури и една цигара дневно во бременоста е опасна

Истражување: Дури и една цигара дневно во бременоста е опасна

Една цигара дневно во бременоста двојно го зголемува ризикот од ненадејна смрт на новороденчето, предупредуваат експертите. Научници анализирале повеќе од 20 милиони породувања, вклучувајќи и 19.000 случаи на ненадејна смрт на бебето и утврдиле дека една цигара дневно во бременоста двојно го зголемува ризикот од ненадејна смрт кај новороденчињата.

Истражување: Дури и една цигара дневно во бременоста е опасна

Истражување: Дури и една цигара дневно во бременоста е опасна

Една цигара дневно во бременоста двојно го зголемува ризикот од ненадејна смрт на новороденчето, предупредуваат експертите. Научници анализирале повеќе од 20 милиони породувања, вклучувајќи и 19.000 случаи на ненадејна смрт на бебето и утврдиле дека една цигара дневно во бременоста двојно го зголемува ризикот од ненадејна смрт кај новороденчињата.

Дури и една цигара на ден во бременоста е опасна

Дури и една цигара на ден во бременоста е опасна

Една цигара дневно во бременоста го удвојува ризикот од ненадејна смрт на детето, предупредуваат експертите! Истражувачите анализирале повеќе од 20 милиони пораѓаи, вклучувајќи и 19.000 случаи на ненадејна смрт на бебиња и открија дека една цигара на ден во текот на бременоста има двојно зголемен ризик од ненадејна детска смрт. „Ако сте пушач, важно

Истражување: Дури и една цигара дневно во бременоста е опасна

Истражување: Дури и една цигара дневно во бременоста е опасна

Една цигара дневно во бременоста двојно го зголемува ризикот од ненадејна смрт на новороденчето, предупредуваат експертите. Научници анализирале повеќе од 20 милиони породувања, вклучувајќи и 19.000 случаи на ненадејна смрт на бебето и утврдиле дека една цигара дневно во бременоста двојно го зголемува ризикот од ненадејна смрт кај новороденчињата.

Пушењето за време на бременоста го зголемува ризикот од ненадејна смрт на бебињата

Пушењето за време на бременоста го зголемува ризикот од ненадејна смрт на бебињата

Студијата објавена во списанието ,,Педиатрикс” ги анализа податоците за пушењето за време на бременоста, објавени од американскиот Центар за контрола и превенција на болести и за превенција на родени и починати новороденчиња во периодот меѓу 2007 и 2011 година и откриле дека ризикот од смрт се зголемува за 0,07 за секоја дополнителна цигара, пишува

Пушењето за време на бременоста го зголемува ризикот од ненадејна смрт на бебињата

Пушењето за време на бременоста го зголемува ризикот од ненадејна смрт на бебињата

Студијата објавена во списанието ,,Педиатрикс” ги анализа податоците за пушењето за време на бременоста, објавени од американскиот Центар за контрола и превенција на болести и за превенција на родени и починати новороденчиња во периодот меѓу 2007 и 2011 година и откриле дека ризикот од смрт се зголемува за 0,07 за секоја дополнителна цигара, пишува