притисни ентер »

Крикот на одродените Македонци
Крикот на одродените Македонци

Крикот на одродените Македонци

Не можам да се изначудам. Знам дека секогаш кога мислиш дека си видел сѐ, реалноста повторно те уверува дека не е така – и не можам, не можам, не можам да се изначудам на умот на луѓе кои, при здрава свест и разум, со немал број години, излегуваат на телевизија и те убедуваат дека: Не смееш да изговориш Македонија! Да изговориш. Да кажеш. Да отвориш