притисни ентер »

Анѓушев: Со минималната плата се штитат само луѓето што немаат алтерантива
Анѓушев: Со минималната плата се штитат само луѓето што немаат алтерантива

Анѓушев: Со минималната плата се штитат само луѓето што немаат алтерантива

Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои кои живеат и работат во некои од понеразвиените подрачја на државата и кои нема

Анѓушев: Никој нема илузија дека со минималната плата може да се преживее

Анѓушев: Никој нема илузија дека со минималната плата може да се преживее

Кој е тој што ќе може да ги задржи вработените со 14.500 денари?, запраша Анѓушев. Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои

Анѓушев: Целта на зголемување на минималната плата е да се заштитат оние кои немаат алтернатива

Анѓушев: Целта на зголемување на минималната плата е да се заштитат оние кои немаат алтернатива

Вицепремиерот на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев на денешната дебата на ТВ24 изјави дека целта на мерката која стартуваше од денеска, пораст наминималната плата од 14.500 денари не е да се заштитат сите вработени, туку оние кои немаат алтернатива, постари лица кои не можат да најдат друга работа. -Реалноста

Економски експерти за 24 Тренд анализа: Потребна е поголема борба против невработеноста

Економски експерти за 24 Тренд анализа: Потребна е поголема борба против невработеноста

Кочо Анѓушев, вицепремер за економски прашања во денешното гостување во 24 Тренд анализа потенцираше дека вистината е во реалноста и дека со минималната плата не се штитат вработените.Тој е согласен дека треба да се бориме против невработеноста. Истакна дека мора да се подигне свеста на работодавците и да се оди со производи со поголема додадена вредност

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Суштинското прашање, дополни, е како компаниите да ја зголемат продуктивноста. Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои кои

Анѓушев: Вработивме многу повеќе од претходната влада

Анѓушев: Вработивме многу повеќе од претходната влада

Вицепремиерот на Република Северна Македонија задолжен за економски прашања, Кочо Анѓушев на денешната дебата на ТВ24 изјави дека целта на мерката која стартуваше од денеска, пораст наминималната плата од 14.500 денари не е да се заштитат сите вработени, туку оние кои немаат алтернатива, постари лица кои не можат да најдат друга работа. -Реалноста

Анѓушев: Никој нема илузија дека со 14.500 плата може да се преживее

Анѓушев: Никој нема илузија дека со 14.500 плата може да се преживее

Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои кои живеат и работат во некои од понеразвиените подрачја на државата и кои нема

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Скопје, 2 декември 2019 (МИА) – Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои живеат и работат во некои од понеразвиените подрачја

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои кои живеат и работат во некои од понеразвиените подрачја на државата и кои нема

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Анѓушев: Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива

Вистината е во реалноста, а реалноста е дека со минималната плата од 14.500 денари не се штитат сите вработени. Никој нема илузија дека со таа плата може да се преживее. Со минималната плата се штитат луѓето што немаат алтерантива, оние на возраст од 40 – 50 години кои кои живеат и работат во некои од понеразвиените подрачја на државата и кои нема