притисни ентер »

По вчерашниот голем пад, цените на нафтата во пораст

По вчерашниот голем пад, цените на нафтата во пораст

На главните пазари за суиова нафта денеска цените на нафтата повторно се во пораст, откако вчера го доживеаја најголемиот пад во последните две години. Брент сшровата нафта вчера доживеа пад на цената од 6,9 отсто, што е најголемиот пад во последните две години и достигна до цена од 73,4 долари за барел. Американската сирова нафта поевтини за пет отсто,

По вчерашниот голем пад, цените на нафтата во пораст

По вчерашниот голем пад, цените на нафтата во пораст

На главните пазари за суиова нафта денеска цените на нафтата повторно се во пораст, откако вчера го доживеаја најголемиот пад во последните две години. Брент сшровата нафта вчера доживеа пад на цената од 6,9 отсто, што е најголемиот пад во последните две години и достигна до цена од 73,4 долари за барел. Американската сирова нафта поевтини за пет отсто,

Цената на нафтата доживеа најголем пад во последниве две години

Цената на нафтата доживеа најголем пад во последниве две години

Цената на нафтата на светската берза доживеа најголем пад во последниве две години, откако Либија соопшти дека ќе ги зголеми испораките, а инвеститорите стравуваат дека трговските тензии че ја смалат побарувачката за овој енергент. Цената на барел нафта од типот брент падна за 6,9 отсто и изнесува 73,4 долари, а барелот сурова нафта во САД поевтини

ОПЕК: Не сме виновници за проблемите со нафтата

ОПЕК: Не сме виновници за проблемите со нафтата

Организацијата на земји извознички на нафта (ОПЕК) се брани од неодамнешните барања на американскиот претседател Доналд Трамп за поголемо производство на тој енергенс, истакнувајќи дека тие не се одговорни за тоа. Трамп неодамна го прозва ОПЕК  за одговорен за раст на цената на нафтата и побара од таа група да направи нешто за тоа прашање. „ОПЕК не

ОПЕК: Не може самостојно да бидеме одговорни за проблемите во нафтената индустрија

ОПЕК: Не може самостојно да бидеме одговорни за проблемите во нафтената индустрија

Организацијата на земји извознички на нафта (ОПЕК) се брани од неодамнешните барања на американскиот претседател Доналд Трамп за поголемо производство на тој енергенс, истакнувајќи дека тие не се одговорни за тоа. Трамп неодамна го прозва ОПЕК за одговорен за раст на цената на нафтата и побара од таа група да направи нешто за тоа прашање. – ОПЕК

ОПЕК: Не може самостојно да бидеме одговорни за проблемите во нафтената индустрија

ОПЕК: Не може самостојно да бидеме одговорни за проблемите во нафтената индустрија

Организацијата на земји извознички на нафта (ОПЕК) се брани од неодамнешните барања на американскиот претседател Доналд Трамп за поголемо производство на тој енергенс, истакнувајќи дека тие не се одговорни за тоа. Трамп неодамна го прозва ОПЕК  за одговорен за раст на цената на нафтата и побара од таа група да направи нешто за тоа прашање. –  ОПЕК

Падна цената на нафтата на светските пазари

Падна цената на нафтата на светските пазари

На светските пазари цената на нафтата минатата недела падна, по две недели раст, што е последица на јакнење на трговската напнатост во светот и зголемувањето на производството во Саудиска Арабија. На лондонскиот пазар цената на барелот минатата недела падна за 2,9 отсто, на 77,15 долари, додека на американскиот пазар барелот поевтини за 0,4 отсто на

ОПЕК: Сакаме баланс помеѓу понудата и побарувачката, а не одредување на цената

ОПЕК: Сакаме баланс помеѓу понудата и побарувачката, а не одредување на цената

Организацијата на земји извознички на нафта (ОПЕК) се брани од неодамнешните барања на американскиот претседател Доналд Трамп за поголемо производство на тој енергенс, истакнувајќи дека тие не се одговорни за тоа. Трамп неодамна го прозва ОПЕК  за одговорен за раст на цената на нафтата и побара од таа група да направи нешто за тоа прашање. -  ОПЕК

ОПЕК: Не може самостојно да бидеме одговорни за проблемите во нафтената индустрија

ОПЕК: Не може самостојно да бидеме одговорни за проблемите во нафтената индустрија

Организацијата на земји извознички на нафта (ОПЕК) се брани од неодамнешните барања на американскиот претседател Доналд Трамп за поголемо производство на тој енергенс, истакнувајќи дека тие не се одговорни за тоа. Трамп неодамна го прозва ОПЕК  за одговорен за раст на цената на нафтата и побара од таа група да направи нешто за тоа прашање. –  ОПЕК

ОПЕК: Не сме единствените виновници за проблемите во нафтената индустрија

ОПЕК: Не сме единствените виновници за проблемите во нафтената индустрија

Организацијата на земји извознички на нафта (ОПЕК) се брани од неодамнешните барања на американскиот претседател Доналд Трамп за поголемо производство на тој енергенс, истакнувајќи дека тие не се одговорни за тоа. Трамп неодамна го прозва ОПЕК  за одговорен за раст на цената на нафтата и побара од таа група да направи нешто за тоа прашање. „ОПЕК не