притисни ентер »

Во Арехолошкиот музеј отворена е долгонајвуванта и екслузивна изложба „100 години Требениште“
Во Арехолошкиот музеј отворена е долгонајвуванта и екслузивна изложба „100 години Требениште“

Во Арехолошкиот музеј отворена е долгонајвуванта и екслузивна изложба „100 години Требениште“

Вчерва во Арехолошкиот музеј отворена е долгонајвуванта и екслузивна изложба на повеќе од 400 артефакти и мистични откритија од некрополата во Требениште, заедно со златни маски кои се наоѓаат во музеите во Бугарија, Србија и во Северна Македонија. Изложбата која е резултат на иницијативата на трите институции од соседството, е органзирана во чест

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште“, чиј почеток вечерва беше свечено означен во Археолошкиот музеј на Македонија. Изложбата ќе трае до крајот на август, а ги претставува златните

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

Фото: Маја Јаневска-Илиева 1 2 3 4 ► Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште“, чиј почеток вечерва беше свечено означен во Археолошкиот музеј на Македонија. Изложбата ќе трае до крајот

Отворена изложбата „100 години Требениште"

Отворена изложбата „100 години Требениште"

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште", чиј почеток вечерва беше свечено означен во Археолошкиот музеј на Македонија. Изложбата ќе трае до крајот на август, а ги претставува златните

„Сто години Требениште“ – средба со историјата стара 27 векови

„Сто години Требениште“ – средба со историјата стара 27 векови

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште“, чиј почеток вечерва беше свечено означен во Археолошкиот музеј на Македонија. Изложбата ќе трае до крајот на август, а ги претставува златните

„Сто години Требениште” – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

„Сто години Требениште” – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште”, чиј почеток вечерва беше свечено означен во Археолошкиот музеј на Македонија. Изложбата ќе трае до крајот на август, а ги претставува златните

Изложбата „100 години Требиште“ е приказна за скапоцените траги на една исклучително богата култура

Изложбата „100 години Требиште“ е приказна за скапоцените траги на една исклучително богата култура

,,Изложбата „100 години Требиште“ е приказна за скапоцените траги на една исклучително богата култура откриена пред 100 години во близината на Охрид или некогашен Лихнидос мистериозната историска и културна загатка овде во Археолошкиот музеј на Република Северна Македонија  е обединета со сите три дела од нејзината блескава севкупност”, изјави премиерот

Изложба „100 години Требениште“

Изложба „100 години Требениште“

Вечерва во археолошкиот музеј беше отворена изложбата „100 години Требениште“. Изложбата ќе трае до крајот на август со повеќе од 400 артефакти меѓу кои златни маски од 6 век п.н.е. На оваа тема линковско вклучување имаше новинарот Христијан Баневски. -Оваа изложба е по повод сто годишнината од истражувањата на Требениште, за таа намена беа донесени

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

Благородна иницијатива која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат, вака премиерот Зоран Заев ја оцени ексклузивната изложба „100 години Требениште“, чиј почеток вечерва беше свечено означен во Археолошкиот музеј на Македонија. Изложбата ќе трае до крајот на август, а ги претставува златните

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

„Сто години Требениште“ – иницијатива која ги тргна разликите и се фокусира на обединувањето

Како благородна иницијатива, која ги тргна разликите настрана за да се фокусира на нештата што обединуваат наместо на нештата што делат ја оцени премиерот Зоран Заев ексклузивната изложба „100 години Требениште“, чиј почеток денеска вечерва беше свечено означен во Археолошкиот музеј на Македонија, а ќе трае до крајот на август. Скопје, 14 март 2019