притисни ентер »

Мишел: Имаме проблем со Бугарија
Мишел: Имаме проблем со Бугарија

Мишел: Имаме проблем со Бугарија

Претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел пред самиот почеток на Самитот на ЕУ, денеска истакна дека Унијата е пред важен одлучувачки геополитички момент, бидејќи ќе се носат одлуки во полза на стабилноста и просперитетот. Тој изрази уверување дека на Самитот на ЕУ ќе биде донесена одлука за кандидатскиот статус на Украина и Модлавија, како и јасна

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел пред самиот почеток на Самитот на ЕУ, денеска истакна дека Унијата е пред важен одлучувачки геополитички момент, бидејќи ќе се носат одлуки во полза на стабилноста и просперитетот. Тој изрази уверување дека на Самитот на ЕУ ќе биде донесена одлука за кандидатскиот статус на Украина и Модлавија, како и јасна

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Тој изрази уверување дека на Самитот на ЕУ ќе биде донесена одлука за кандидатскиот статус на Украина и Модлавија, како и јасна европска перспектива за тие две земји и Грузија. -Имаме важен состанок со лидерите на Западен Балкан и постои желба да внесеме нова енергија во нашиот процес. Во моментов имаме проблем во Бугарија и се обидуваме да ставиме

Мишел: Имаме проблем во Бугарија и се обидуваме да ставиме предлози на маса за да ги почнеме пристапните преговори со Македонија и Албанија

Мишел: Имаме проблем во Бугарија и се обидуваме да ставиме предлози на маса за да ги почнеме пристапните преговори со Македонија и Албанија

Шарл Мишел/Фото: МИА Претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел пред самиот почеток на Самитот на ЕУ, денеска истакна дека Унијата е пред важен одлучувачки геополитички момент, бидејќи ќе се носат одлуки во полза на стабилноста и просперитетот. Тој изрази уверување дека на самитот на ЕУ ќе биде донесена одлука за кандидатскиот статус на Украина и

Се обидуваме што поскоро да започнеме преговори со С. Македонија и Албанија, вели Мишел

Се обидуваме што поскоро да започнеме преговори со С. Македонија и Албанија, вели Мишел

Претседателот на Европскиот совет, Шарл Мишел, денеска пред Самитот на ЕУ истакна дека Унијата е пред одлучувачки момент, геополитички важен, бидејќи ќе се носат одлуки во полза на стабилноста и просперитетот. Тој изрази уверување дека на Самитот на ЕУ ќе биде донесена одлука за статусот на кандидатите за Украина и Модлавија, како и јасна европска

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел пред самиот почеток на Самитот на ЕУ, денеска истакна дека Унијата е пред важен одлучувачки геополитички момент, бидејќи ќе се носат одлуки во полза на стабилноста и просперитетот. Тој изрази уверување дека на Самитот на ЕУ ќе биде донесена одлука за кандидатскиот статус на Украина и Модлавија, како и јасна

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција М.Д. Пред 27 секунди Шарл Мишел/ Фото Kenzo TRIBOUILLARD / AFP / Profimedia Претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел пред самиот почеток на Самитот на ЕУ, денеска истакна дека Унијата е пред важен одлучувачки геополитички момент, бидејќи ќе се носат одлуки

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел пред самиот почеток на Самитот на ЕУ, денеска истакна дека Унијата е пред важен одлучувачки геополитички момент, бидејќи ќе се носат одлуки во полза на стабилноста и просперитетот. Тој изрази уверување дека на Самитот на ЕУ ќе биде донесена одлука за кандидатскиот статус на Украина и Модлавија, како и јасна

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Мишел: Западен Балкан е приоритет за ЕУ – ќе внесеме нова енергија во процесот на интеграција

Претседателот на Европскиот совет Шарл Мишел пред самиот почеток на Самитот на ЕУ, денеска истакна дека Унијата е пред важен одлучувачки геополитички момент, бидејќи ќе се носат одлуки во полза на стабилноста и просперитетот. Тој изрази уверување дека на Самитот на ЕУ ќе биде донесена одлука за кандидатскиот статус на Украина и Модлавија, како и јасна