притисни ентер »

Филхармонија ќе патува во Кина, Казахстан и во Шпанија

Филхармонија ќе патува во Кина, Казахстан и во Шпанија

Новата концертна сезона 2018/2019 на Македонската филхармонија ќе почне на 27 септември, под името „Ново утро“, кога под палката на маестро Јерухам Шаровски од Израел ќе настапи францускиот пијанист Лука Дебарг, лауреат на престижниот натпревар „Чајковски“. Директорот на Македонската филхармонија, Виктор Илиески, ја најави целосната програма за новата

Финансиската полиција и Трудовата инспекција ќе го тресат МНТ, се бара трагата на 150.000 евра

Финансиската полиција и Трудовата инспекција ќе го тресат МНТ, се бара трагата на 150.000 евра

На 12 јули во Античкиот театар во Охрид свечено ќе биде отворено годинешното Охридско лето со настапот на оркестарот на Македонската филхармонија, под диригентската палка на маестро Николае Молдовеану од Романија. Како солисти ќе се претстават извонредната певица, сопранот Елена Мошуц, и тенорот Калин Братеску од Романија, со изведба на арии од опери

Југословенската архитектура изложена во Њујорк

Југословенската архитектура изложена во Њујорк

На 12 јули во Античкиот театар во Охрид свечено ќе биде отворено годинешното Охридско лето со настапот на оркестарот на Македонската филхармонија, под диригентската палка на маестро Николае Молдовеану од Романија. Како солисти ќе се претстават извонредната певица, сопранот Елена Мошуц, и тенорот Калин Братеску од Романија, со изведба на арии од опери

Почест за Милена Дравиќ во Пула: Изложба на фотографии и монографија за големата српска актерка на Пулскиот фестивал

Почест за Милена Дравиќ во Пула: Изложба на фотографии и монографија за големата српска актерка на Пулскиот фестивал

На 12 јули во Античкиот театар во Охрид свечено ќе биде отворено годинешното Охридско лето со настапот на оркестарот на Македонската филхармонија, под диригентската палка на маестро Николае Молдовеану од Романија. Како солисти ќе се претстават извонредната певица, сопранот Елена Мошуц, и тенорот Калин Братеску од Романија, со изведба на арии од опери

Почест за Милена Дравиќ во Пула: Изложба на фотографи и монографија за големата српска актерка на Пулскиот фестивал

Почест за Милена Дравиќ во Пула: Изложба на фотографи и монографија за големата српска актерка на Пулскиот фестивал

На 12 јули во Античкиот театар во Охрид свечено ќе биде отворено годинешното Охридско лето со настапот на оркестарот на Македонската филхармонија, под диригентската палка на маестро Николае Молдовеану од Романија. Како солисти ќе се претстават извонредната певица, сопранот Елена Мошуц, и тенорот Калин Братеску од Романија, со изведба на арии од опери

Македонската филхармонија новата година ќе ја помине на турнеја во Кина

Македонската филхармонија новата година ќе ја помине на турнеја во Кина

На 12 јули во Античкиот театар во Охрид свечено ќе биде отворено годинешното Охридско лето со настапот на оркестарот на Македонската филхармонија, под диригентската палка на маестро Николае Молдовеану од Романија. Како солисти ќе се претстават извонредната певица, сопранот Елена Мошуц, и тенорот Калин Братеску од Романија, со изведба на арии од опери

Македонската филхармонија новата година ќе ја помине на турнеја во Кина

Македонската филхармонија новата година ќе ја помине на турнеја во Кина

На 12 јули во Античкиот театар во Охрид свечено ќе биде отворено годинешното Охридско лето со настапот на оркестарот на Македонската филхармонија, под диригентската палка на маестро Николае Молдовеану од Романија. Како солисти ќе се претстават извонредната певица, сопранот Елена Мошуц, и тенорот Калин Братеску од Романија, со изведба на арии од опери

Македонската филхармонија новата година ќе ја помине на турнеја во Кина

Македонската филхармонија новата година ќе ја помине на турнеја во Кина

На 12 јули во Античкиот театар во Охрид свечено ќе биде отворено годинешното Охридско лето со настапот на оркестарот на Македонската филхармонија, под диригентската палка на маестро Николае Молдовеану од Романија. Како солисти ќе се претстават извонредната певица, сопранот Елена Мошуц, и тенорот Калин Братеску од Романија, со изведба на арии од опери

„Високи вибрации“ за високи дострели на Македонската филхармонија

„Високи вибрации“ за високи дострели на Македонската филхармонија

Со концертот „Ново утро“ на кој ќе настапи славниот француски пијанист Лука Дебарг, на 27 септември, ќе започне новата сезона 2018/2019 на Македонската филхармонија. Годинава таа ќе се одвива под слоганот „Високи вибрации“, а по извесно време најавени се и три турнеи на оваа наша национална институција – во Казахстан, Шпанија и за новогодишните празници