притисни ентер »

Од 1 декември субвенционирана струја – задолжително намалување на цените на прехранбените производи
Од 1 декември субвенционирана струја – задолжително намалување на цените на прехранбените производи

Од 1 декември субвенционирана струја – задолжително намалување на цените на прехранбените производи

Компаниите од прехранбениот сектор, училиштата но и јавните претпријатија кои што се пријавија на повикот од Владата, од први декември ќе добиваат субвенционирана електрична енергија. Иако претходно фирмите бараа пониска електрична енергија, сепак бројката на пријавените не е толку голема и таа изнесува 235 фирми. Производителите на основни прехранбени

Од 1 декември ЌЕ МОРА ДА ГИ НАМАЛАТ ЦЕНИТЕ сите што користеле субвенции за струја

Од 1 декември ЌЕ МОРА ДА ГИ НАМАЛАТ ЦЕНИТЕ сите што користеле субвенции за струја

Од 1 декември сите компании кои можеа да ја користат мерката за субвенционирано снабдување со електрична енергија по цена од 80 евра за мегават час ќе треба да ги намалат цените на производите. Ова го изјави министерот за економија Крешник Бектеши во одговор на прашање на денешната прес-конференција во Владата и додаде дека веќе има тренд на намалување

Од 1 декември ЌЕ МОРА ДА ГИ НАМАЛАТ ЦЕНИТЕ сите што користеле субвенции за струја

Од 1 декември ЌЕ МОРА ДА ГИ НАМАЛАТ ЦЕНИТЕ сите што користеле субвенции за струја

Од 1 декември сите компании кои можеа да ја користат мерката за субвенционирано снабдување со електрична енергија по цена од 80 евра за мегават час ќе треба да ги намалат цените на производите. Ова го изјави министерот за економија Крешник Бектеши во одговор на прашање на денешната прес-конференција во Владата и додаде дека веќе има тренд на намалување

Бектеши ветува дека луѓето никогаш нема да плаќаат повеќе за струјата од она што ги чини сега

Бектеши ветува дека луѓето никогаш нема да плаќаат повеќе за струјата од она што ги чини сега

Бектеши ветува дека луѓето никогаш нема да плаќаат повеќе за струјата од она што ги чини сега Б.Б. Пред 5 минути Фото: МИА Што и да се случи со производството на електрична енергија на ЕСМ и што и да се случи во енергетскиот систем граѓаните никогаш нема да плаќаат повеќе од тоа што моментално го плаќаат, порача денеска министерот за економија Крешник

Се знае какви одлуки ќе носи Владата ако не поевтини храната од 1 декември, порача Бектеши

Се знае какви одлуки ќе носи Владата ако не поевтини храната од 1 декември, порача Бектеши

Фото: Влада Се знае какви одлуки ќе се носат на Влада ако од 1 декември нема намалување на цените на основните прехранбени производи согласно компонентата или, пак, инпутот на електрична енергија, порачуваат одговорните во власта. -За оние кои нема да користат повластена цена на струјата ќе следат други мерки кои ќе се донесат во случај да не ги намалат

Прехранбените производи ќе треба да ги поевтинат и оние кои не се пријавиле за бенефицирана струја

Прехранбените производи ќе треба да ги поевтинат и оние кои не се пријавиле за бенефицирана струја

Се знае какви одлуки ќе се носат на Влада ако од 1 декември нема намалување на цените на основните прехранбени производи согласно компонентата или, пак, инпутот на електрична енергија, порачуваат одговорните во власта. -За оние кои нема да користат повластена цена на струјата ќе следат други мерки кои ќе се донесат во случај да не ги намалат цените

Од 1 декември ЕСМ Продажба ќе обезбедува поевтина електрична енергија за стратешки субјекти

Од 1 декември ЕСМ Продажба ќе обезбедува поевтина електрична енергија за стратешки субјекти

518 училишта, производители на храна и водостопанства се пријавија за снабдување со електрична енергија со пониски цени преку „ЕСМ Продажба“. Од вкупно основни и средни јавни училишта во државата, се пријавиле 233, од 70  јавни претпријатија од областа на водостопанство се пријавиле 50 и од категоријата на физички и правни лица регистрирани во прехранбениот

Ковачевски и Бектеши уверуваат дека од 1-ви декември ќе мора да се намалат цените на основните прехранбени производи

Ковачевски и Бектеши уверуваат дека од 1-ви декември ќе мора да се намалат цените на основните прехранбени производи

Се знае какви одлуки ќе се носат на Влада ако од 1 декември нема намалување на цените на основните прехранбени производи согласно компонентата или, пак, инпутот на електрична енергија, порачуваат одговорните во власта. -За оние кои нема да користат повластена цена на струјата ќе следат други мерки кои ќе се донесат во случај да не ги намалат цените

Прехранбените производи ќе треба да ги поевтинат и оние кои не се пријавиле за бенефицирана струја

Прехранбените производи ќе треба да ги поевтинат и оние кои не се пријавиле за бенефицирана струја

За оние кои нема да користат повластена цена на струјата ќе следат други мерки кои ќе се донесат во случај да не ги намалат цените, предупреди министерот Бектеши Се знае какви одлуки ќе се носат на Влада ако од 1 декември нема намалување на цените на основните прехранбени производи согласно компонентата или, пак, инпутот на електрична енергија, порачуваат