притисни ентер »

Регулаторот на пазарите во САД се приклучува на повиците за брза транзиција подалеку од LIBOR
Регулаторот на пазарите во САД се приклучува на повиците за брза транзиција подалеку од LIBOR

Регулаторот на пазарите во САД се приклучува на повиците за брза транзиција подалеку од LIBOR

ВАШИНГТОН ( Ројтерс ) – Регулаторот на пазарите во САД во петокот го додаде својот глас на хорот на глобалните регулатори, повикувајќи ги банките веднаш да ја прекинат нивната употреба на рејтинг за кредитирање на Либор, предупредувајќи дека на индустријата ќе и истече времето пред крајниот рок во 2021 година. Комисијата за хартии од вредност сака