притисни ентер »

Како се одредува возраста на рибата?
Како се одредува возраста на рибата?

Како се одредува возраста на рибата?

Прашале еден искусен рибар: – Како се одредува возраста на рибата? – По очите! – Е како по очите? – Колку очите ѝ се подалеку од опашката, толку е постара рибата.