притисни ентер »

ЈАПОНСКАТА АМБАСАДОРКА КЕИКО ХАНАДА ЈА ПОСЕТИ ВИНИЦА
ЈАПОНСКАТА АМБАСАДОРКА КЕИКО ХАНАДА ЈА ПОСЕТИ ВИНИЦА

ЈАПОНСКАТА АМБАСАДОРКА КЕИКО ХАНАДА ЈА ПОСЕТИ ВИНИЦА

Јапонските графики од т.н.Лебдечки свет ја зачнаа првичната соработка на општина Виница со Јапонската амбасадорка Ханада. Како почесен гостин во рамките на отварањето на изложбата на УКИЈОЕ уметници во организација на Музеј “Теракота“, амбасадорката имаше прва официјална средба со градоначалникот Димитров, кој рече: „Денес имавме убава и ретка можност

Јапонската амбасадорка најави туристичка промоција на Виница

Јапонската амбасадорка најави туристичка промоција на Виница

Виница, 10 мај 2018 (МИА) - Изложбата на јапонски графики „Лебдечки свет“ ја иницираше соработката на Општина Виница со јапонската амбасада во Македонија, по што денеска амбасадорката Кеико Ханаде имаше работна средба со градоначалникот Ивица Димитров. Посетата на Виничко Кале, приказната за теракотните икони и за историјата на Виница беше оценета

Јапонската амбасадорка најави туристичка промоција на Виница

Јапонската амбасадорка најави туристичка промоција на Виница

Изложбата на јапонски графики „Лебдечки свет“ ја иницираше соработката на Општина Виница со јапонската амбасада во Македонија, по што денеска амбасадорката Кеико Ханаде имаше работна средба со градоначалникот Ивица Димитров. Посетата на Виничко Кале, приказната за теракотните икони и за историјата на Виница беше оценета како одлична можност да се направи

ПОСЕТА НА ВИНИЦА ОД ПРВИОТ РЕЗИДЕНТЕН АМБАСАДОР НА ЈАПОНИЈА ВО Р. МАКЕДОНИЈА, Г-ЃА КЕИДО ХАНЕДА

ПОСЕТА НА ВИНИЦА ОД ПРВИОТ РЕЗИДЕНТЕН АМБАСАДОР НА ЈАПОНИЈА ВО Р. МАКЕДОНИЈА, Г-ЃА КЕИДО ХАНЕДА

Ви ја претставуваме агендата на посетата на првиот резидентен амбасадор на Јапонија во Република Македонија г-ѓа Кеидо Ханеда која во Среда ќе ја посети Општината Виница. 11 часот – Прием кај градоначалникот на општина Виница г-дин Ивица Димитров 12 часот – Отворање на изложбата на „Јапонски графики од јапонски мајстори на дрворез од 17 век од правецот