притисни ентер »

Распнатиот Вапцаров (1)
Распнатиот Вапцаров (1)

Распнатиот Вапцаров (1)

110 години од раѓањето на поетот-терорист Ние Mакедонците сме обземени од митови за нашето потекло, минато, херојска историја и (квази)трагичните судбини на некои личности кои само патем се појавиле на македонскиот национален видокруг. Една од тие личности, за мене но и за многу млади македонски интелектуалци беше и поетот Никола Јонков Вапцаров. На